Το Facebook επένδυσε... ένα ευρώ στην Ελλάδα

Deasy @ 21.03.2023
Το Facebook επένδυσε... ένα ευρώ στην Ελλάδα

Κάνοντας χρήση του νόμου που επιτρέπει την ίδρυση εταιρείας με μετοχικό κεφάλαιο ένα (ναι, 1) ευρώ, το Facebook έκανε όσο πιο αθόρυβη άφιξη στην πόλη της Πάτρας την περασμένη εβδομάδα.

Μέσω της ιρλανδικής θυγατρικής Edge Network, το Facebook (δηλαδή η Meta) προχώρησε στην ίδρυση της Edge Network Infastructure Services Greece, η οποία εδρεύει στην πρωτεύουσα της Αχαΐας όχι για τυχαίο λόγο. Πριν από έναν χρόνο η Meta προχώρησε στην εξαγορά της ελληνικής Accusonus και είναι χαρακτηριστικό ότι το τηλέφωνο επικοινωνίας που έχει δηλωθεί για την Edge Network είναι ίδιο με εκείνο της Accusonus.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο σύστασης της εταιρείας, μόνος μέτοχός της είναι η Edge Network Services Limited, η οποία έχει την έδρα της στην Ιρλανδία και η οποία είναι 100% θυγατρική της Meta.

Ως στελέχη της νεοσύστατης ελληνικής θυγατρικής αναφέρονται τρία πρόσωπα, από τους οποίούς ο Nisarg Pankaj Jariwala και ο Raj Pul Singh, έχουν αμερικανική υπηκοότητα, ενώ η Maria Begona Deirdre Fallon, είναι από την Ιρλανδία. Όλοι τους είναι στελέχη της Meta, με το επαγγελματικό τους αντικείμενο να είναι τα νομικά και οι οικονομικές υπηρεσίες, προφανώς τοποθετούνται ως εκπρόσωποι της ελληνικής εταιρείας για καθαρά τυπικούς λόγους. Ο σκοπός της εταιρείας που ιδρύθηκε στις 14 Μαρτίου είναι "άλλες υπηρεσίες παροχής φιλοξενίας (καταχώρισης) και υποδομής τεχνολογιών της πληροφορίας", μία μάλλον γενική περιγραφή που ταιριάζει ίσως και με το αντικείμενο της Accusonus, η οποία κινείται στον τομέα της επεξεργασίας ήχου.

Η ελληνική εταιρεία εξαγοράστηκε πριν από έναν χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2022, από την Meta έναντι τιμήματος που δεν έγινε γνωστό, αλλά κυμαίνεται μεταξύ 70 και 100 εκατ. ευρώ. Υποθέτουμε ότι τώρα που απέκτησε και ελληνικό... ΑΦΜ η Meta δεν θα αρκεστεί στην συμβολική επένδυση του ενός ευρώ...

FACEBOOK,META PLATFORMS,META,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home