Η σειρά Samsung Galaxy S23 είναι το νέο σημείο αναφοράς στα smartphones

Η σειρά Samsung Galaxy S23 είναι το νέο σημείο αναφοράς στα smartphones

Απεριόριστες δυνατότητες φωτογραφίας και video, εντυπωσιακές επιδόσεις, καλύτερη αυτονομία και premium design υπόσχεται η νέα σειρά Samsung Galaxy S23, που παρουσίασε σήμερα η Samsung και η οποία υπόσχεται ότι τα τρία μοντέλα της θα αποτελέσουν το νέο σημείο αναφοράς των smartphones.

Όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια η κορεατική εταιρεία, έτσι και φέτος η σειρά Galaxy S23 απαρτίζεται από τρεις συσκευές: τη standard έκδοση Galaxy S23, το μεγαλύτερο Galaxy S23 Plus και το κορυφαίο (εκ των τριών) Galaxy S23 Ultra. Τρεις συσκευές με αρκετά κοινά χαρακτηριστικά, αλλά και αρκετές διαφορές (όπως π.χ. στο μέγεθος της οθόνης) που μπορούν να απαντήσουν σε κρίσιμα ζητούμενα των πιο απαιτητικών καταναλωτών.

 

Ενιαία ταυτότητα

Ανέκαθεν η σειρά Galaxy S έδινε έμφαση στη φωτογραφία, με τη Samsung πλέον να αναδεικνύει την κάθετη διάταξη ως ένα είδος trademark, προκειμένου να είναι πιο διακριτή από ποτέ η ταυτότητα των συσκευών. Οι τρεις φακοί, ο ένας κάτω από τον άλλο, ξεχωρίζουν ακόμα περισσότερο από την υπόλοιπη επιφάνεια και στις τρεις συσκευές.

Στο κορυφαίο -και σε επίπεδο φωτογραφίας- Galaxy S23 Ultra, η τριάδα αυτών των φακών συνοδεύεται από έναν τέταρτο telephoto (10x), όπως και ένα αισθητήρα βάθους. Δεν είναι βέβαια αυτές οι μοναδικές διαφορές του Galaxy S23 Ultra με τα άλλα δύο μοντέλα στον τομέα της φωτογραφίας. Οι πιο σημαντικές διαφορές έγκεινται στην ανάλυση των λήψεων που μπορεί να προσφέρει ο αισθητήρας που φοράει το Galaxy S23 Ultra, η οποία φθάνει τα 200MP, τη μεγαλύτερη που έχει προσφέρει ποτέ μοντέλο της Samsung.

Φακοί

Galaxy S23

Galaxy S23 Plus

Galaxy S23 Ultra

Ευρυγώνιος φακός

50ΜΡ, 2PD AF, OIS

50ΜΡ, 2PD AF, OIS

200ΜΡ, PD AF, OIS

Υπερευρυγώνιος φακός

12ΜΡ, 2PD AF

12ΜΡ, 2PD AF

12ΜΡ, 2PD AF

Tele 3x

10MP, PD AF, OIS

10MP, PD AF, OIS

10MP, 2PD AF, OIS

Tele 10x

 

 

10MP, 2PD AF, OIS

Selfie

12MP, 2PD AF

12MP, 2PD AF

12MP, PD AF

H κορεατική εταιρεία υπόσχεται μοναδικές λήψεις, ανεξαρτήτως του φωτισμού του περιβάλλοντος, ζωντανά χρώματα και λεπτομέρεια σε κάθε συνθήκη, είτε στις στατικές εικόνες, είτε στα video. Ιδιαίτερα στη νυχτερινή φωτογράφιση η Samsung υπόσχεται απόδοση άνευ προηγουμένου.

 

Οθόνη και design

Στην μπροστινή πλευρά της σειράς Galaxy S23 η πιο αισθητή διαφορά είναι το μέγεθος της οθόνης, που διαφέρει από μοντέλο σε μοντέλο. Το «μικρό» Galaxy S23 έρχεται με οθόνη 6,1 ιντσών, το Plus με οθόνη 6,6 ιντσών, ενώ στο Galaxy S23 Ultra συναντάμε μια οθόνη ακόμα μεγαλύτερη, 6,8 ιντσών. Οι δύο πρώτες είναι τεχνολογίας FHD+ Dynamic AMOLED 2X, με ρυθμό ανανέωσης 45Ηz-120Hz, ενώ εκείνη του Ultra ένα κλικ παραπάνω, QHD+ Dynamic AMOLED 2X, με μεγαλύτερο εύρος στο ρυθμό ανανέωσης, 1Ηz-120Hz.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η εμπειρία της οθόνης του Galaxy S23 Ultra συμπληρώνεται με το S Pen, που υπόσχεται αναβαθμισμένη λειτουργικότητα.

Μικρές, αλλά αισθητές είναι και οι διαφορές στο design, όπου στα δύο πιο «προσιτά» μοντέλα υιοθετούνται στρογγυλές γωνίες, με ασημί περιμετρικό πλαίσιο, ενώ στο Ultra έχουμε λίγο πιο αυστηρές γραμμές, χωρίς καμία περιμετρική χρωματική διαφορά.

 

Από Exynos σε Snapdragon

Η Samsung επιβεβαίωσε τις φήμες και τις πληροφορίες των τελευταίων μηνών, εξοπλίζοντας και τις τρεις νέες συσκευές της αποκλειστικά με τον κορυφαίο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2. Οι Exynos επεξεργαστές είναι παρελθόν για τη σειρά-ναυαρχίδα της Samsung.

To chipset συνοδεύεται από πλούσια μνήμη RAM 8GB, με το Ultra να προσφέρει και επιλογή 12GB RAM, σε κάποιες συγκεκριμένες εκδόσεις χωρητικότητας. Εδώ, στον αποθηκευτικό χώρο, συναντάμε μια ακόμα διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, αφού από το Galaxy S23 Plus και το Ultra αποτελεί παρελθόν η έκδοση με αποθηκευτικό χώρο 128GB. Ειδικότερα, οι επιλογές έχουν ως εξής:

Samsung Galaxy S23: 8GB RAM / 128GB ή 8GB RAM / 256GB

Samsung Galaxy S23 Plus: 8GB RAM / 256GB ή 8GB RAM / 512GB

Samsung Galaxy S23 Ultra: 8GB RAM / 256GB ή 12GB RAM / 512GB ή 12GB RAM / 1ΤB

Τέλος, αλλαγές συναντάμε και στον τομέα της αυτονομίας/φόρτισης. Η διαφορά μεγέθους στα τρία μοντέλα έχει ως αποτέλεσμα και διαφορά στη χωρητικότητα της μπαταρίας. Έτσι στο Galaxy S23 η χωρητικότητα της μπαταρίας φθάνει τα 3900mAh, στο S23 Plus τα 4700mAh και στο S23 Ultra τα 5000mAh, με την ταχύτητα φόρτισης να περιορίζεται στο πρώτο στα 25W και στα δύο μεγαλύτερα στα 45W.

Η κυκλοφορία της σειράς Galaxy S23 στην Ελλάδα θα ξεκινήσει την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου.

SAMSUNG GALAXY S23,SMARTPHONES,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home