Oppo: νέες τεχνολογίες και καινοτομία για την κοινωνία στην Oppo Inno Day 2022

Oppo: νέες τεχνολογίες και καινοτομία για την κοινωνία στην Oppo Inno Day 2022

Τις προοπτικές ενίσχυσης των τεσσάρων έξυπνων πρωτοβουλιών της σε ψυχαγωγία, παραγωγικότητα, υγεία και εκπαίδευση παρουσίασε στην ημέρα καινοτομίας Inno Day 2022 η Oppo. Στόχος; Να προσφέρει μεγαλύτερη καινοτομία για το κοινό καλό και να χτίσει ένα μέλλον, περισσότερο συμπεριληπτικό και θετικό για όλους.

 

Απολαύστε τη ζωή… «έξυπνα» με τα OHealth H1, MariSilicon Y και Air Glass 2

Στο πλαίσιο των τεσσάρων έξυπνων πρωτοβουλιών της, η Oppo έχει επενδύσει σημαντικούς πόρους στην ανάπτυξη έξυπνων τεχνολογιών υγείας. Όχι μόνο ίδρυσε το Oppo Health Lab το 2021 με στόχο την πρόληψη και την υιοθέτηση ενός υγιούς lifestyle από τους χρήστες, αλλά φέτος προχώρησε στη δημιουργία ξεχωριστού brand με το όνομα OHealth.

Κατά τη διάρκεια του Inno Day 2022 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του πρώτου προϊόντος της σειράς OHealth της Oppo, και συγκεκριμένα του OHealth H1, για την παρακολούθησης της οικογενειακής υγείας. Συνδυάζοντας 6 λειτουργίες καταγραφής δεδομένων υγείας  σε μια συσκευή, το OHealth H1 μετρά τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, τους καρδιακούς παλμούς και τη θερμοκρασία του σώματος, λειτουργεί ως ηλεκτροκαρδιογράφημα, ενώ διαθέτει μηχανισμό ακρόασης καρδιάς και πνευμόνων, αλλά και καταγραφής του ύπνου. Αξιοποιώντας αισθητήρες υψηλής ακριβείας και πρωτοποριακούς αλγορίθμους υγείας, το OHealth H1 υπόσχεται να συνεισφέρει στην καλύτερη φροντίδα  όλης της οικογένειας. Σε αντίθεση με τον σχεδιασμό των παραδοσιακών ιατρικών εξοπλισμών, πρόκειται για μια εξαιρετικά ελαφριά συσκευή βάρους μόλις 95 γραμμαρίων, με καλαίσθητες στρογγυλεμένες γωνίες και οβάλ σχήμα. Αυτό καθιστά εύκολη τη μεταφορά του OHealth H1 βοηθώντας τους χρήστες να ενσωματώσουν τακτικές ιατρικές μετρήσεις στην καθημερινότητά τους.

Με το OHealth H1 η Oppo φιλοδοξεί να χτίσει γέφυρα για την καλύτερη φροντίδα της υγείας, προσφέροντας έξυπνες, επαγγελματικές και λειτουργικές ιατρικές λύσεις σε χρήστες, νοσοκομεία και κλινικές. 

Σε συνέχεια του πρώτου, σχεδιασμένου από την ίδια, NPU συστήματος απεικόνισης, MariSilicon X, η Oppo αποκάλυψε στο πλαίσιο της εκδήλωσης το δεύτερο μέλος της… οικογένειας MariSilicon, το ολοκαίνουριο MariSilicon Y Bluetooth audio SoC. Το MariSilicon Y, από τα πρώτα Bluetooth SoC που αξιοποιούν την πλέον προηγμένη τεχνολογία επεξεργασίας N6RF, εισάγει ένα πρωτοποριακό Pro Bluetooth Pack που αυξάνει το εύρος ζώνης του Bluetooth κατά 50% σε σύγκριση με τα αντίστοιχα υψηλών προδιαγραφών Bluetooth SoCs της αγοράς. Διαθέτοντας αποκλειστική URLC codec τεχνολογία και ενσωματωμένο NPU υπολογιστικής ισχύος ως και  590 GOPS, το MariSilicon Y μπορεί να μεταδώσει υψηλής ποιότητας ήχους στην ανεπανάληπτη συχνότητα των 24-bit/192kHz μέσω Bluetooth για πρώτη φορά στα χρονικά. Με αυτόν τον τρόπο παρέχει στους χρήστες όλα τα οφέλη της ασύρματης σύνδεσης με ποιότητα ήχου ενσύρματης, επεκτείνοντας τις δυνατότητες μιας εμβυθιστικής ακροαματικής εμπειρίας. Ενισχύοντας τα ασύρματα Bluetooth earbuds ή τα headphones τους με το MariSilicon Y οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν κορυφαίας ποιότητας ψηφιακό ήχο.         

    

Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Oppo παρουσίασε επίσης το τελευταίο της μοντέλο γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας, Oppo Air Glass 2. Με βάρος μόλις 38 γραμμαρίων τα Oppo Air Glass 2 διαθέτουν πολύ ελαφρύ, αλλά στιβαρό, σχεδιασμό που περιλαμβάνει τον πρώτο παγκοσμίως φακό με SRG διαθλαστικό κυματοδηγό, ανεπτυγμένο από την Oppo.  Οι φακοί αυτοί θα υποστηρίζουν τη διόρθωση και περαιτέρω προσαρμογή της όρασης, με αποτέλεσμα σχεδόν να μην ξεχωρίζουν από τα κοινά γυαλιά. Τα Oppo Air Glass 2 θα μπορούν να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις, μετάφραση σε πραγματικό χρόνο, να παρέχουν πλοήγηση βάσει τοποθεσίας, να μετατρέπουν φωνές σε μηνύματα για ανθρώπους με προβλήματα ακοής και πολλές ακόμη έξυπνες εμπειρίες. Στόχος είναι τα νέα γυαλιά να παρουσιάσουν το σύνολο των δυνατοτήτων αλληλεπίδρασης ανθρώπου-μηχανής και να επιδείξουν την τεχνολογική δυναμική των τεσσάρων Έξυπνων Πρωτοβουλιών της εταιρείας.

 

«Empowering a better future»: Ο ρόλος της Κοινωνικής Καινοτομίας

«Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις τρέχουσες προκλήσεις της τεχνολογικής βιομηχανίας, πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε, είναι να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να ανοίγουμε νέους δρόμους», αναφέρει ο Pete Lau, Senior Vice President and Chief Product Officer της Oppo. «Με τo μήνυμα του brand μας ‘Inspiration Ahead’, η Oppo θα συνεχίσει να φέρνει στους χρήστες υψηλών προδιαγραφών προϊόντα και τεχνολογίες που κάνουν πιο «έξυπνες» τις ζωές όλων. Επιπλέον, θα δουλέψουμε με περισσότερους συνεργάτες για να χτίσουμε μέσω της Κοινωνικής Καινοτομίας ένα καλύτερο μέλλον με περισσότερες δυνατότητες έξυπνα διασυνδεδεμένων εμπειριών», προσθέτει.      

Όλα αυτά τα χρόνια, η Oppo χτίζει με συνέπεια το δικό της τεχνολογικό οικοσύστημα, ενώνοντας τις δυνάμεις της με διεθνείς συνεργάτες για τη δημιουργία μιας ανοιχτής, συμπεριληπτικής και ακμάζουσας κοινότητα. Περισσότεροι από 300.000 προγραμματιστές και 700.000 δημιουργοί έχουν μοιραστεί τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους μέσω των Open Platforms της Oppo. Παράλληλα, μέσω του Oppo ColorOS Hackathon, η Oppo ενισχύει την επικοινωνία της και την υποστήριξη σε προγραμματιστές διεθνώς.

Το Μάιο του 2022, η Oppo λάνσαρε το Oppo Research Institute Innovation Accelerator για  την εξεύρεση περισσότερων λύσεων προς την κατεύθυνση της προσβάσιμης τεχνολογίας και ψηφιακής υγείας σε συνεργασία με επαγγελματίες της τεχνολογίας και επιχειρηματίες. Τον Αύγουστο του ίδιου έτους η Oppo ανακοίνωσε 10 προτάσεις που επιλέχθηκαν μεταξύ 536 συμμετοχών από 39 χώρες και περιοχές του κόσμου. Η καθεμία από τις 10 ομάδες βραβεύθηκε με το ποσό των $46.000, ενώ δόθηκαν ευκαιρίες για επενδύσεις, τεχνολογική υποστήριξη, εμπορικές συμφωνίες και διεθνή προβολή. Η Oppo συμμερίζεται την κοινή πεποίθηση όλων των ομάδων ότι η δύναμη της τεχνολογία βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να ηγείται της καινοτομίας για το κοινό καλό. 

Υπερβαίνοντας τα τεχνολογικά όρια και επενδύοντας στην Κοινωνική Καινοτομία, η Oppo συνεχίζει να διευρύνει τις δυνατότητες των έξυπνα διασυνδεδεμένων εμπειριών, με τεχνολογίες όπως το OHealth H1, το Marisilicon Y και τα Air Glass 2. Η εταιρεία δεσμεύεται για εξωστρέφεια και συμπερίληψη, δίνοντας έμπνευση για περισσότερη συνεργασία, καινοτομία και πολλαπλές ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή.              

OPPO,INNO DAY 2022,MARISILICON Y,OPPO HEALTH 01,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home