ΑΑΔΕ καλεί... κρυπτονομίσματα

ΑΑΔΕ καλεί... κρυπτονομίσματα

Οι φορολογικές αρχές της Ελλάδας, καθώς και κάθε άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν σύντομα να έχουν εικόνα για τις συναλλαγές που πραγματοποιούν φορολογούμενοι με τη χρήση κρυπτονομισμάτων. Ο νέος κανονισμός που πρόκειται να συζητηθεί στην Κομισιόν την επόμενη εβδομάδα θα προβλέπει πως όλες οι εταιρείες διαχείρισης (όπως είναι τα ανταλλακτήρια) θα πρέπει να υποβάλουν στις κατά περίπτωση αρμόδιες φορολογικές αρχές, αναλυτικές πληροφορίες για τη δρατηριότητα των πελατών τους.

Βεβαίως η ρύθμιση έχει στόχο να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή αλλά και να διασφαλιστεί ότι τα κρυπτονομίσματα δεν αποτελούν "παραθυράκι" για να παρακάμπτονται οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Ρωσίας και Ρώσων πολιτών.

Οι εταιρείες διαχείρισης θα πρέπει να καταθέτουν στις αρμόδιες φορολογικές αρχές τα στοιχεία των πελατών τους, ενώ το ίδιο θα ισχύσει τόσο για τα κρυπτονομίσματα όσο και για τα NFT.

Βεβαίως, η ενεργοποίηση του νόμου θα καθυστερήσει αρκετά, αφού θα πρέπει να περάσει από το Ευρωκοινοβούλιο και από το αρμόδιο συμβούλιο υπουργών της Ε.Ε. Αν έχεις Bitcoin, Ethereum ή κάποιο άλλο κρυπτονόμισμα, το μακρύ χέρι της Εφορίας μάλλον θα αργήσει να σε πιάσει.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home