Παγώνουν οι εγγραφές στο Twitter Blue

Παγώνουν οι εγγραφές στο Twitter Blue

Σε προσωρινή διακοπή των εγγραφών στην υπηρεσία επαλήθευσης Twitter Blue προχώρησε το Twitter, λίγες μόλις ημέρες μετά την ενεργοποίησή της. Ένα ακόμα επεισόδιο, που δείχνει πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για την πλατφόρμα δικτύωσης.

Η υπαναχώρηση του Twitter είναι αποτέλεσμα της έκρηξης fake λογαριασμών που προσποιήθηκαν ότι πρόκειται για τους επίσημους λογαριασμούς εταιρειών, γνωστών προσωπικοτήτων, ακόμα και του ίδιου του Ίλον Μασκ ή του Ιησού, προχωρώντας παράλληλα σε χιουμοριστικά και ανάρμοστα μηνύματα. Χαρακτηριστικά αυτών των περιστατικών ήταν ο «πιστοποιημένος» λογαριασμός της Chiquita να τουϊτάρει ότι ανέτρεψε την κυβέρνηση της Βραζιλίας, ενώ ο αντίστοιχος λογαριασμός της Nintendo να δείχνει… το δάχτυλο στους χρήστες του Twitter. Μια τραγελαφική κατάσταση για την πλατφόρμα, η οποία δεν μπορούσε να ελέγξει την κατάσταση, αλλά και τον ίδιο τον Ίλον Μασκ, ο οποίος προσωπικά ήθελε να επιβάλλει την χρέωση των 8 δολαρίων για την πιστοποίηση λογαριασμών, λίγες μόλις ημέρες μετά την αλλαγή της ανάληψης της διοίκησης από τον ίδιο και τις μαζικές απολύσεις στις οποίες προχώρησε. Όμως, το Twitter ήταν μάλλον εντελώς ανέτοιμο να ελέγξει την κατάσταση και κυρίως να προβλέψει την αντίδραση μερίδας των χρηστών, που ήθελαν να τρολάρουν τις αλλαγές της πλατφόρμας.

Ο ίδιος ο Ίλον Μασκ σε μήνυμά του σημείωσε ότι οι χρήστες του Twitter θα δουν πολλές ανοησίες μέσα στους επόμενους μήνες, όσο η εταιρεία δοκιμάζει νέες υπηρεσίες. Όμως ζωτική σημασία για το Twitter έχει η προσέλκυση διαφημίσεων, με πολλές μεγάλες εταιρείες να εμφανίζονται τουλάχιστον διστακτικές να διαφημιστούν στην πλατφόρμα, όσο αυτή βρίσκεται σ’ αυτή τη χαώδη κατάσταση, που είναι εμφανές ότι δεν μπορεί να ελέγξει. Σε μια κρίσιμη περίοδο, καθώς το τέταρτο τρίμηνο αποτελεί κατά κανόνα στον κλάδο της διαφήμισης το πιο σημαντικό, με τα μεγαλύτερο διαφημιστικό budget.

 

Δύο χαοτικές εβδομάδες στο Twitter

Δεκαέξι ημέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας του Twitter από τον Ίλον Μασκ η εταιρεία και η ίδια η πλατφόρμα ταλαιπωρείται από το πέρασμα στη νέα εποχή. Τα πολύ σημαντικά στελέχη, με ρόλο κλειδί στη λειτουργία της πλατφόρμας, που έχουν εγκαταλείψει το Twitter και οι χιλιάδες απολύσεις στις οποίες προχώρησε η νέα διοίκηση δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στο διαχειριστικό έλεγχο και τη λειτουργία της πλατφόρμας. Παράλληλα, ο Ίλον Μασκ μοιάζει να αλλάζει αποφάσεις από τη μία ημέρα στην άλλη. Αρχικά, ήταν αποφασισμένος να επιβάλλει 20 δολάρια χρέωση για την πιστοποίηση των λογαριασμών (Twitter Blue), όμως μια ημέρα αργότερα αναθεώρησε και προχώρησε στη χρέωση των 8 δολαρίων το μήνα. Στις 4 Νοεμβρίου προχώρησε σε μαζικές -και μάλλον ανεξέλεγκτες απολύσεις- και μια ημέρα αργότερα υπάλληλοι που είχαν απολυθεί έλαβαν νέο email για να επαναπροσληφθούν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ίλον Μασκ μοιάζει να αλλάζει αποφάσεις. Το Φεβρουάριο του 2019 εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Tesla έπρεπε να κλείσει τα φυσικά καταστήματα και να πουλάει αυτοκίνητα αποκλειστικά online, όμως 10 ημέρες αργότερα υπαναχώρησε. Το Φεβρουάριο του 2021 ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει τη δυνατότητα αγοράς ενός αυτοκινήτου Tesla με Bitcoin, το Μάιο της ίδιας χρονιάς ακύρωσε το συγκεκριμένο πλάνο. Πολύ νωρίτερα, το 2018, είχε ανακοινώσει ότι θα αποσύρει τη μετοχή της Tesla από το χρηματιστήριο, όμως αναγκάστηκε να "μαζευτεί", μετά τις προειδοποιήσεις της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς.

Όμως στην περίπτωση του Twitter οι παλινωδίες αυτές έχουν αντίκτυπο σε πολύ περισσότερο κόσμο. Στα εκατομμύρια των χρηστών της πλατφόρμας και βέβαια στους διαφημιζόμενους οι οποίοι θέλουν ένα σταθερό -και κυρίως ασφαλές- περιβάλλον για να προβληθούν. Αντιθέτως, για την ώρα το περιβάλλον στο Twitter (πλατφόρμα και εταιρεία) μοιάζει τοξικό, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.

Μπορεί ο Ίλον Μασκ τις προηγούμενες ημέρες να φέρεται ότι διαβεβαίωνε τους διαφημιζόμενους ότι η χρήση του Twitter έχει ανέβει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα (το επανέλαβε και χθες με tweet του), όμως σίγουρα απέχουν η σταθερότητα και η ασφάλεια. Και όσο απέχουν αυτές θα απέχουν και οι εταιρείες. Ταυτόχρονα, εκκρεμούν οι προειδοποιήσεις της Αμερικανικής Αρχής Ανταγωνισμού (FTC), σχετικά τον κίνδυνο πιθανής παραβίασης ομοσπονδιακών κανόνων στον οποίο εκτίθεται το Twitter.

ΙΛΟΝ ΜΑΣΚ,TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home