Ίλον Μασκ: Ψάχνω έναν χαζό για το Twitter

Ίλον Μασκ: Ψάχνω έναν χαζό για το Twitter

Η σαπουνόπερα στην οποία έχει εξελιχθεί το Twitter και ο έλεγχός του από τον Elon Musk έχει ένα νέο επεισόδιο που θα μπορούσε να είχε ως τίτλο "Ενας χαζός για CEO".

Ο Ίλον Μασκ είπε την Τρίτη ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο Twitter μόλις βρει κάποιον που να είναι αρκετά χαζός για να τον διαδεχθεί στη συγκεκριμένη θέση. Είχε προηγηθεί ένα ακόμα γκάλοπ του Μασκ όπου η πλειοψηφία όσων συμμετείχε δήλωσε ότι επιθυμεί την αποχώρησή του από τη θέση του επικεφαλής της εταιρείας.

Βεβαίως το νέο δεν έκατσε πολύ καλά στον Μασκ που έδειξε να ενδιαφέρεται για θεωρίες περί αυτοματοποιημένων λογαριασμών τύπου bots που επηρέασαν τη διαδικασία, αλλά μάλλον δεν είχε και πολλά περιθώρια επιλογών αφού είχε υποσχεθεί ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα.

Ενας από τους -ίσως πιο σοβαρούς- λόγους για τους οποίους ο Musk αναζητεί αντικαταστάτη είναι οι διαμαρτυρίες που διατυπώνονται από μετόχους της Tesla. Η μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει κατά 62% κατά τους τελευταίους 13 μήνες και η αξία της Tesla έπεσε από το 1,2 τρισ. δολάρια σε (μόλις) 437 δισ.

 

Το ενδεχόμενο παραίτησης και οι πιθανοί μνηστήρες

Στην ψηφοφορία του Ίλον Μασκ συμμετείχαν περισσότεροι από 17 εκατ. χρήστες με το 57% να τάσσεται υπέρ της αποχώρησης του. Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στα Αμερικανικά μέσα, τα επικρατέστερα ονόματα διαδόχων που επικρατούν αυτή τη στιγμή είναι ο ερευνητής τεχνητής νοημοσύνης στο ΜΙΤ, Λεξ Φρίντμαν αλλά κι ο πρώην CEO της T-Mobile, Τζον Λέγκερ.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του συνιδρυτή και πρώην CEO του Twitter, Τζακ Ντόρσι, ο οποίος μετά την εξαγορά του Twitter από τον Ίλον Μασκ, έχει επενδύσει 1 δισ δολάρια στην πλατφόρμα. Όπως πρόσφατα είχε δηλώσει, θα τον ενδιέφερε να αναλάβει ξανά τα ηνία του μέσου,  μιας κι ακόμη διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Μασκ. Παράλληλα, υπάρχουν κι ορισμένες πηγές που ισχυρίζονται ότι μπορεί να παραχωρήσει τη διοίκηση του Twitter σε φίλους και συνεργάτες που συμμετείχαν στην εξαγορά.

Μάλιστα, μια ακόμη απρόσμενη… υποψηφιότητα εξέπληξε θετικά τους χρήστες, οι οποίοι δεν άργησαν να την κάνουν viral στο διαδίκτυο. Ο διάσημος ράπερ Snoop Dogg, δημοσίευσε κι εκείνος σχετική δημοσκόπηση, ρωτώντας τους χρήστες αν θέλουν να γίνει ο επόμενος CEO του Twitter. H απήχηση στην ψηφοφορία ήταν αρκετά μεγάλη, με το 81% των συμμετεχόντων να είναι θετικοί σε αυτή την αλλαγή!

 

Βέβαια, να σημειώσουμε ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη, γιατί αφενός δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση κι αφετέρου όλα μπορεί να ανατραπούν. Μπορεί δηλαδή ο Ίλον Μασκ να αψηφήσει την απόφαση των χρηστών και να παραμείνει στη διοίκηση του Twitter, ή να ανακοινώσει τον διάδοχο του και να ανατρέψει κάθε πρόβλεψη με την επιλογή του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας ενημερώσει για κάθε κίνηση, σκέψη του ή ακόμα και μπλόφα του μέσω tweet, όπως συνηθίζει.

TWITTER,ΙΛΟΝ ΜΑΣΚ,TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home