Sony 400mm F2.8 G Master: Nέος σούπερ τηλεφακός Prime, μεγάλου διαφράγματος

Sony 400mm F2.8 G Master: Nέος σούπερ τηλεφακός Prime, μεγάλου διαφράγματος

Την γκάμα των φακών της συνεχίζει να εμπλουτίζει η Sony, η οποία πλέον έχει φθάσει να καλύπτει ακόμα και τις πιο εξεζητημένες ανάγκες. Τρανταχτό παράδειγμα ο νέος σούπερ τηλεφακός που παρουσίασε η ιαπωνική εταιρεία πριν από μερικές ημέρες, τέλειο συμπλήρωμα στην εκτεταμένη συλλογή των υψηλής ταχύτητας E-mount φωτογραφικών μηχανών, όπως οι α9, α7R III και απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε φωτογράφους αθλητικών γεγονότων ή άγριας ζωής.

Ο Sony 400mm F2.8 G Master είναι στην κατηγορία του ο ελαφρύτερος στον κόσμο, με εξαιρετική απόδοση αυτόματης εστίασης, πρωτοποριακή οπτική σχεδίαση και εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Αποτελεί δίχως άλλο τη ναυαρχίδα της γκάμας των φακών της ιαπωνικής εταιρείας, διαθέτοντας μια σειρά από καινοτόμα χαρακτηριστικά τόσο σε επίπεδο απόδοσης όσο και σχεδιασμού.

Η Sony έχει κατεβάσει το βάρος του νέου prime φακού στα μόλις 2,89 κιλά, προσφέροντας ιδανική ισορροπία για χρήση μονόποδα ή χειροκίνητη λήψη, χάρη στη μη εμπροσθοβαρή σχεδίαση που έχει υιοθετήσει.

Με στόχο ο φωτογράφος να είναι σε θέση να επωφεληθεί από τις γρήγορες ταχύτητες λήψης των τελευταίων φωτογραφικών μηχανών της Sony, ο φακός FE 400mm F2.8 GM OSS διαθέτει δύο νέους γραμμικούς μηχανισμούς XD υψηλής ταχύτητας που καθοδηγούν την εστίαση του φακού, επιτυγχάνοντας μέχρι και 5 φορές  βελτιωμένη απόδοση κατά την ανίχνευση κινούμενων αντικειμένων. Σύμφωνα με τη Sony, aυτοί οι μηχανισμοί υποστηρίζονται από ειδικά αναπτυγμένους αλγορίθμους κίνησης για να ελαχιστοποιείται η υστέρηση και η αστάθεια και να ελέγχονται τα επίπεδα θορύβου, με αποτέλεσμα την εξαιρετικά γρήγορη, ακριβή και αθόρυβη απόδοση αυτόματης εστίασης. Αυτό επιτρέπει στον φακό να καταγράφει εύκολα, αθλητές ή άγρια ζώα σε γρήγορη κίνηση.

 

Ως μέλος της σειράς G Master ο νέος φακός διακρίνεται για την ποιότητα εικόνας και λεπτομέρειας, της αντίθεσης, ενώ χάρη στην επίστρωση νανοκρυστάλλων μειώνονται οι ανεπιθύμητες αντανακλάσεις, που μπορούν να προκαλέσουν αναλαμπές και εμφάνιση ειδώλων.

Εκτός από την εντυπωσιακή ανάλυση, ο φακός διαθέτει ένα μηχανισμό κυκλικού διαφράγματος 11 λεπίδων που συμβάλλει περαιτέρω στην ομαλή κυκλική αποεστίαση φόντου, ώστε να παράγει εξαιρετικά φυσικό και όμορφο «bokeh». Κάθε φακός, επίσης, δοκιμάζεται ξεχωριστά και ρυθμίζεται κατά το στάδιο της παραγωγής για να επιτευχθεί η μέγιστη ποιότητα στην εικόνα και στο «bokeh».

Για να αντέξει τις σκληρές συνθήκες και απαιτήσεις της φωτογράφησης αθλητικών εκδηλώσεων και άγριας φύσης, ο νέος FE 400mm F2.8 GM OSS της Sony είναι κατασκευασμένος με ανθεκτικό κράμα μαγνησίου και ισχυρό αλλά ελαφρύ σκίαστρο φακού από ανθρακονήματα. Ο φακός είναι, επίσης, ανθεκτικός στη σκόνη και την υγρασία και το εμπρόσθιο στοιχείο διαθέτει μια επίστρωση από φθόριο για να παραμένει καθαρό χωρίς δακτυλικά αποτυπώματα.

Υπάρχει, επίσης, μια μεγάλη συλλογή από σκληρά κουμπιά χειρισμού πάνω στον φακό, συμπεριλαμβανομένου ενός ‘Full-Time DMF’ διακόπτη για άμεση χειροκίνητη εστίαση σε οποιοδήποτε σημείο, προσαρμοσμένα κουμπιά διατήρησης της εστίασης σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στον κύλινδρο του φακού - επιτρέποντας την εύκολη πρόσβαση στο Εye AF, για παράδειγμα, και ένα δακτύλιο εστίασης με χαρακτηριστικό Linear Response MF για γρήγορη χειροκίνητη εστίαση με ακρίβεια. Ο νέος φακός διαθέτει επίσης ενσωματωμένη οπτική σταθεροποίηση εικόνας, για την λήψη δυναμικής αθλητικής δράσης αλλά και τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις «Mode», συμπεριλαμβανομένης μίας νέας ρύθμισης Mode 3 με προηγμένο αλγόριθμο που εξασφαλίζει ευκολότερη πλαισίωση όταν ακολουθείτε κινούμενα αντικείμενα. Το νέο μοντέλο περιλαμβάνει ένα δακτύλιο λειτουργίας με επιλογές ρυθμίσεων «Προεπιλογή» και «Λειτουργία», που προσφέρουν μεγάλη προσαρμοστικότητα και τις συναντάμε για πρώτη φορά σε φακό της Sony.

Ο FE 400mm F2.8 GM OSS περιλαμβάνει μια υποδοχή φίλτρου, συμπεριλαμβανομένου και του προαιρετικού ένθετου (drop-in) κυκλικού πολωτικού φίλτρου VF-DCPL1 (θα είναι διαθέσιμο τον Δεκέμβριο του 2018). Ο νέος FE 400mm F2.8 GM OSS θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο, με την τιμή του να εκτιμάται κοντά στα 12.000 ευρώ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΦΑΚΟΙ,SONY FE 400mm F2.8 GM OSS,SONY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home