Πιο προσιτό το δορυφορικό Internet της Starlink στην Ελλάδα

Πιο προσιτό το δορυφορικό Internet της Starlink στην Ελλάδα

Εξαιρετικά μειωμένο είναι το κόστος απόκτησης πρόσβασης στην υπηρεσία δορυφορικού Internet της Starlink, με την εταιρεία να ανακοινώσει νέα μικρότερα κόστη, τόσο για το μηνιαίο πάγιο της υπηρεσίας όσο και για την απόκτηση εξοπλισμού.

Ειδικότερα, το μηνιαίο πάγιο της υπηρεσίας για τους κατοίκους Ελλάδας έχει διαμορφωθεί στα 60 ευρώ, από τα 99 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα, ενώ και το κόστος απόκτησης του εξοπλισμού έχει πέσει στα 400 ευρώ (από τα 654 ευρώ). Μάλιστα, η αποστολή του εξοπλισμού γίνεται χωρίς χρέωση. Σύμφωνα με τις νέες τιμές, ένας κάτοικος Ελλάδας εξοικονομεί συνολικά για ένα χρόνο χρήσης της υπηρεσίας περισσότερα από 800 ευρώ.

Οι νέες τιμές της Starlink για την Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της νέας τιμολογιακής πολιτικής της εταιρείας, η οποία σύμφωνα με τις σχετική ανακοίνωση ακολουθεί τις τοπικές συνθήκες της εκάστοτε αγοράς, «έχοντας ως στόχο να αντικατοπτρίζει την ισοτιμία στην αγοραστική δύναμη των πελατών μας». Έτσι, οι μειώσεις τιμών είναι πολύ διαφορετικές από χώρα σε χώρα, με την Ελλάδα να φαίνεται ότι αποτελεί μία από τις αγορές, που ευνοούνται περισσότερο από τη νέα πολιτική.

 

Κάλεσμα σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

Στο μεταξύ, μια ακόμα ανακοίνωση έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον, με τη SpaceX-Starlink να πραγματοποιεί κάλεσμα συνεργασίας στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο. Η αρχή γίνεται με την T-Mobile, με τη συνεργασία των δύο πλευρών να προσφέρει κάλυψη στους συνδρομητές κινητής της εταιρείας σε όλα τα νεκρά σημεία του δικτύου κινητής στις ΗΠΑ (ηπειρωτικές περιοχές, Χαβάη, Αλάσκα, Πόρτο Ρίκο και εγχώρια ύδατα) μέσω του συστήματος δορυφόρων της Starlink. H κάλυψη σε αυτά τα σημεία αφορά γραπτή επικοινωνία μέσω SMS και MMS, με τις SpaceX και T-Mobile να υπόσχονται ότι θα εργαστούν από κοινού για να προσφέρουν στο μέλλον και φωνητική επικοινωνία, αλλά και mobile data.

Η SpaceX-Starlink καλεί όλους τους παρόχους στον κόσμο για αντίστοιχες συνεργασίες σε "νεκρά σημεία" των περιοχών που δραστηριοποιούνται.

 

STARLINK,ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ INTERNET,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home