Πτώση 12% στην ευρωπαϊκή αγορά smartphones

Πτώση 12% στην ευρωπαϊκή αγορά smartphones

Σε συνθήκες πληθωρισμού, οικονομικής αβεβαιότητας και των ελλείψεων της εφοδιαστικής αλυσίδας κινείται η ευρωπαϊκή αγορά smartphones, η οποία σύμφωνα με την Counterpoint παρουσίασε πτώση 12% κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2022. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση που καταγράφει η αγορά στη διάρκεια ενός τριμήνου την τελευταία δεκαετία, σημειώνει η εταιρεία ερευνών.

Οι αιτίες για την αρνητική πορεία της αγοράς είναι πολλές: η συνεχιζόμενη έλλειψη εξαρτημάτων, οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν στην Κίνα λόγω της πανδημίας, η επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών και βέβαια ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος συνετέλεσαν στην απότομη πτώση των αποστολών κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών μηνών της τρέχουσας χρονιάς.

Η Samsung αν και διατήρησε την πρώτη θέση της αγοράς είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 16%, ενώ η Apple κατά 6%, με τη realme να είναι η μόνη από τα γνωστά ονόματα των κατασκευαστών που εμφάνισε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή αγορά. Για τις δύο πρώτες, Samsung και Apple, η αναστολή των πωλήσεων στην αγορά της Ρωσίας (όπου κατείχαν την πρώτη και την τρίτη θέση αντίστοιχα σε μερίδιο αγοράς) έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στα αρνητικά τους αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την Counterpoint η αγορά θα συνεχίσει να εμφανίζει αρνητικό πρόσημο και στα επόμενα τρίμηνα, με το δεύτερο (αυτό δηλαδή που ολοκληρώνεται σε δύο εβδομάδες) να μοιάζει πολύ πιθανό να δούμε εξίσου μεγάλο αρνητικό ποσοστό στις πωλήσεις.

SMARTPHONES,ΕΥΡΩΠΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home