LG: φιλόδοξα σχέδια και για το 2022

LG: φιλόδοξα σχέδια και για το 2022

Σε μια σημαντική αύξηση του τζίρου της, αλλά και στην είσοδό της σε νέες κατηγορίες συσκευών προσβλέπει για το 2022 το ελληνικό γραφείο της LG. Στόχοι που εφόσον επιτευχθούν θα δώσουν συνέχεια στην ανοδική πορεία της εταιρείας κατά τη διάρκεια του 2021, όταν και η LG κατάφερε να σημειώσει αύξηση εσόδων 30%.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ελληνικού γραφείου, Άρη Κουτελό, ο τζίρος της εταιρείας την προηγούμενη χρονιά ξεπέρασε τα 160 εκατομμύρια ευρώ, με τις τηλεοράσεις, αλλά και τον επαγγελματικό εξοπλισμό να αποτελούν την αιχμή του δόρατος των πωλήσεων.

Ειδικότερα, το μερίδιο της LG στις τηλεοράσεις διατηρείται στα επίπεδα του 30%, ενώ στην κατηγορία του digital signage διατηρεί σταθερά την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά. Σημαντική είναι πλέον η παρουσία της και στις λευκές συσκευές, με την εταιρεία να πετυχαίνει μερίδιο πάνω από 17% στη διάρκεια του 2021 και ήδη να κινείται στα επίπεδα κοντά στο 20%. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη αγορά αναμένει περαιτέρω αύξηση πωλήσεων, καθώς αναμένεται η ενεργοποίηση του προγράμματος επιδότησης οικιακού εξοπλισμού σε ψυγεία και air condition μέσα στον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτελό η αύξηση του τουριστικού ρεύματος στη χώρα μας έχει ήδη ωθήσει προς τα πάνω τις πωλήσεις της εταιρείας σε ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα και να αποτελεί όπως φαίνεται σημαντικό αιμοδότη συνολικά της αγοράς αυτήν τη χρονιά.

Ο επικεφαλής του ελληνικού γραφείου εκτίμησε ότι η αύξηση των πωλήσεων του ελληνικού γραφείου για το 2022 θα διαμορφωθεί κοντά στο 10%. Πρόσθεσε δε ότι στη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου δεν αποκλείεται να δούμε από την LG και νέες κατηγορίες προϊόντων, όπως οι φορητοί υπολογιστές, οι ηλεκτρικές σκούπες, οι φούρνοι μικροκυμάτων και οι ιονιστές αέρα, κατηγορίες στις οποίες η εταιρεία έχει ήδη παρουσία σε χώρες του εξωτερικού, με σημαντικά μερίδια στα ανώτερα στρώματα της αγοράς.

 

Νέες σειρές τηλεοράσεων

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της LG η εταιρεία παρουσίασε και τις νέες σειρές τηλεοράσεων, σημειώνοντας για μια ακόμα φορά την εκτίμησή της ότι οι OLED, μια τεχνολογία που ανέπτυξε πρώτη η LG, θα αποτελέσουν την κυρίαρχη τεχνολογία του κλάδου.

Τα νέα μοντέλα υπόσχονται μια μοναδική εμπειρία θέασης, με τα κορυφαία μοντέλα LG SIGNATURE Z2, LG OLED evo G2, LG OLED evo C2, LG OLED B2 και LG OLED A2 να εντυπωσιάζουν με τις επιδόσεις και τον εξοπλισμό τους. Μεταξύ άλλων, οι OLED τηλεοράσεις της LG προσφέρουν πάνελ 4Κ και 8Κ, νέους πιο ισχυρούς επεξεργαστές εικόνας α9 Gen5 AI Processor 8K, α9 Gen5 AI Processor 4K και α7 Gen5 Processor 4K, όπως επίσης και εντυπωσιακές λειτουργίες upscaling της εικόνας

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν και οι νέες LG QNED TVs, οι οποίες συνδυάζουν πάνελ mini LED με τεχνολογία Quantum Dot NanoCell, όπως επίσης και οι LG Nanocell -UHD και FHD.

Εκτός των τηλεοράσεων, η εταιρεία λανσάρει και νέα σειρά soundbar με αναβαθμισμένες λειτουργίες και κορυφαίο ήχο. Τα S95QR, S80QY, S75Q, S60Q, S40Q, QP5 υπόσχονται ήχο 135 μοιρών, προσφέροντας ένα ευρύτερο ηχητικό πεδίο και πιο ευέλικτη τοποθέτηση σε κάθε περιβάλλον.

LG OLED TV,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,ΛΕΥΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ,LG ELECTRONICS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home