Νέο επεισόδιο στο σίριαλ Twitter και Ίλον Μασκ – Αρνήθηκε τη θέση στο ΔΣ

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ Twitter και Ίλον Μασκ – Αρνήθηκε τη θέση στο ΔΣ

Απέρριψε τελικά την πρόταση να αναλάβει θέση στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter o Ίλον Μασκ, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών εμφανιζόταν έτοιμος για να συμμετέχει ενεργά στη διοίκηση της εταιρείας.

Την είδηση έκανε γνωστή ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Παράγκ Αγκραουάλ, μέσα από επιστολή που έστειλε στους υπαλλήλους της εταιρείας και κατόπιν δημοσίευσε από το λογαριασμό του στην πλατφόρμα.

 

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, η θέση του Ίλον Μασκ στο ΔΣ της εταιρείας θα ενεργοποιούνταν επίσημα το προηγούμενο Σάββατο, ωστόσο το πρωί της ίδιας ημέρας ο κ. Μασκ ενημέρωσε τη διοίκηση της εταιρείας ότι δεν θέλει να τη διατηρήσει, χωρίς να γίνονται γνωστοί (τουλάχιστον μέσα από την επιστολή) οι λόγοι της άρνησης.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον σημείο της επιστολής βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο, στην οποία ο κ. Αγκραουάλ προαναγγέλλει ότι θα υπάρχουν «αναταράξεις» από τη συγκεκριμένη απόφαση, καλώντας τους υπαλλήλους να αποστασιοποιηθούν από το θόρυβο που θα ξεσπάσει.

Η αλήθεια είναι ότι η τελική απόφαση του Ίλον Μασκ μοιάζει τουλάχιστον παράξενη, καθώς κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας όλες οι κινήσεις του μαρτυρούσαν προς το αντίθετο. Ειδικότερα, ο ίδιος ο Μασκ σε δηλώσεις του είχε σημειώσει ότι προσβλέπει στη συνεργασία του κ. κ. Αγκραουάλ και ολόκληρου του ΔΣ για να πραγματοποιήσουν βελτιώσεις στην πλατφόρμα, ενώ μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter πραγματοποίησε μια νέα δημοσκόπηση για το edit button που φέρνει η πλατφόρμα, όπως επίσης ακόμα μία για μια ενδεχόμενη μετατροπή των κεντρικών γραφείων του Twitter σε καταφύγιο αστέγων.

Το προηγούμενο Σάββατο πρότεινε -και πάλι μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter- αλλαγές στη συνδρομητική υπηρεσία της πλατφόρμας, όπως η μείωση της τιμής, η απαγόρευση της διαφήμισης και η δυνατότητα πληρωμής με τη χρήση του κρυπτονομίσματος dogecoin, ρωτώντας και πάλι την άποψη των followers για τις προτάσεις του. To συγκεκριμένο μήνυμα σηματοδότησε μάλλον την αλλαγή στάσης του Ίλον Μασκ, αφού με μια σειρά μεταγενέστερων tweets εμφανίζεται αρκετά επιθετικός απέναντι στην πλατφόρμα, σημειώνοντας ότι οι top λογαριασμοί του Twitter σπανίως πραγματοποιούν αναρτήσεις, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά μήπως «πεθαίνει το Twitter».

 

Οι αναταράξεις για τις οποίες προειδοποίησε ο επικεφαλής του Twitter ενδεχομένως να ξεκίνησαν ήδη από τη μετοχή, με την τιμή της να παρουσιάζει σημαντική πτώση κατά τη διάρκεια των προσυνεδριακών διαπραγματεύσεων.

ELON MUSK,TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home