Τesla: Νέα αύξηση στις τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων

Τesla: Νέα αύξηση στις τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων

Η Τesla προχώρησε σε δεύτερη, μεγαλύτερη αύξηση στην τιμή των ηλεκτρικών οχημάτων. Αν και μόλις την περασμένη εβδομάδα πρόσθεσε 1.000 δολάρια σε ορισμένα δημοφιλή μοντέλα, τώρα επεκτείνει το μοτίβο αυτό σε όλη τη γκάμα της.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για αύξηση που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά τα 2.000 δολάρια! Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ότι το Model 3 Dual Motor All-Wheel Drive κοστίζει πλέον 54.490 δολάρια, δηλαδή 2.500 πιο πάνω, με την έκδοση Performance να αγγίζει τα 61.990! Επίσης,  το φθηνότερο Tesla, το Model 3, ξεκινά τώρα από τα 47.000 δολάρια στην αμερικανική αγορά.

Φυσικά, οι ανατιμήσεις αυτές δεν έγιναν εν μια νυκτί, καθώς ήταν κάτι που και ο ίδιος ο Ίλον Μασκ άφησε να εννοηθεί μέσα από τα Tweet του. «Τόσο η Tesla όσο και η SpaceX δέχονται σημαντική πρόσφατη πίεση πληθωρισμού στις πρώτες ύλες και στην εφοδιαστική αλυσίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Τι προκάλεσε αυτή την αύξηση;

Παρά το γεγονός ότι o Ίλον Μασκ δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, η ενέργεια αυτή συνδέεται άμεσα με τις γενικότερες αυξήσεις, υπό το φόβο για έλλειψη στις πρώτες ύλες που εξάγει η Ρωσία. Για παράδειγμα, μετά την ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία είναι το μέταλλο, που αποτελεί βασικό συστατικό των μπαταριών ιόντων λιθίου, που χρησιμοποιούν τόσο η Tesla όσο και άλλοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων.

Παράλληλα, η ραγδαία άνοδος της αξίας του φυσικού αερίου έστρεψε το ενδιαφέρον πολλών επίδοξων αγοραστών προς την ηλεκτροκίνηση, με αποτέλεσμα να αυξηθούν και οι παραγγελίες της Τesla. Αυτό σημαίνει πως στους παραπάνω λόγους, ενδέχεται να προστίθεται και η ζήτηση.

ELON MUSK,ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ,TESLA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home