Η Tesla παρέδωσε σχεδόν 1 εκατ. οχήματα το 2021

Καταγράφηκε δηλαδή αύξηση 87% σε σχέση με το 2020

Η Tesla παρέδωσε σχεδόν 1 εκατ. οχήματα το 2021

Ρεκόρ οχημάτων παρέδωσε το 2021 η Tesla σύμφωνα με όσα αναφέρει η σχετική έκθεση που δημοσιοποίησε. Καταγράφηκε δηλαδή αύξηση 87% σε σχέση με τις 499.550 παραδόσεις οχημάτων που έκανε το 2020. Πρόκειται για μια τεράστια άνοδο, η οποία αναδεικνύει την συνεχώς αυξανόμενη ώθηση που λαμβάνει η ηλεκτροκίνηση.

Πιο αναλυτικά, το τελευταίο τρίμηνο του 2021 κατάφερε να παραδώσει 308.600 αυτοκίνητα ,εκ των οποίων 11.750 ήταν για τα Model S και Χ, ενώ 296.850 για τα Model 3 και Y. Τα δύο αυτά μοντέλα που είχαν την τιμητική τους τη χρονιά που μας πέρασε αφού πραγματοποιήθηκαν συνολικά 936.172 αποστολές.

Μάλιστα, η Tesla δήλωσε πρόσφατα πως σκοπεύει να αυξάνει τις παραδόσεις της κατά περίπου 50% κάθε χρόνο και παρόλο που δεν έφτασε το 1 εκατομμύριο αποστολές, ξεπέρασε τον ετήσιο στόχο ανάπτυξης. Σε επίπεδο εσόδων, τον Οκτώβριο η αξία της ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, αφού η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz πρόσθεσε 100.000 Tesla στον στόλο της.

Δίχως αμφιβολία, η εν λόγω συνεργασία έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της εταιρείας, θέτοντας τις βάσεις για ακόμη υψηλότερα ρεκόρ εσόδων.Επιπλέον, το τρίτο τρίμηνο του 2021 ήταν το πιο κερδοφόρο, κάτι που είναι πολύ πιθανό να ανατραπεί, καθώς τα κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο του 2021 δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.


Εμπόδιο η παγκόσμια έλλειψη τσιπ

Ωστόσο, όπως ήταν λογικό, η έλλειψη τσιπ επηρέασε πολλούς κατασκευαστές αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανόμενης και της Tesla. Το πρόβλημα αυτό οδήγησε την εταιρεία να επαναγράψει το δικό της λογισμικό αλλά και να σταματήσει προσωρινά την παραγωγή στο εργοστάσιο της Καλιφόρνια. Βέβαια, ο αντίκτυπος ήταν εμφανής, αφού ορισμένοι πελάτες ανέφεραν πως απουσίαζαν οι θύρες USB από τα καινούρια οχήματα που παρέλαβαν, πιθανώς λόγω της έλλειψης τσιπ.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν ,παρά τις δυσκολίες, η Tesla θα συνεχίσει να κατέχει τα σκήπτρα της ηλεκτροκίνησης και το 2022, τη στιγμή που πολλοί κατασκευαστές τώρα ξεκινούν τα πρώτα τους βήματα στον τομέα αυτό. 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ,ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,TESLA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home