Η Sony σταματά τις πωλήσεις PlayStation στη Ρωσία

Η Sony σταματά τις πωλήσεις PlayStation στη Ρωσία

«Στοπ» στις πωλήσεις PlayStation στη Ρωσία έβαλε η Sony, συμπληρώνοντας μια σειρά αποχωρήσεων από πολλά brands. Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της εταιρείας, έχουν ανασταλεί όλες οι αποστολές λογισμικού και προϊόντων στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου και του νέου Gran Turismo 7.

«Πρόκειται για μια απόφαση που πάρθηκε στα πλαίσια έκκλησης για ειρήνη στην Ουκρανία» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της εταιρείας. Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Sony δώρισε 2 εκατομμύρια ευρώ στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και τη διεθνή ΜΚΟ Save the Children, για να στηρίξει τα θύματα της τραγωδίας  που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή είναι σχεδόν βέβαιο πως θα επιφέρει οικονομικές συνέπειες, λόγω της έντονης δραστηριοποίησης της Sony στη Ρωσία, αφού διαθέτει τη μεγαλύτερη παρουσία από οποιονδήποτε κατασκευαστή κονσολών.


Η μια αποχώρηση μετά την άλλη

Φυσικά, παρόμοια τακτική έχουν ακολουθήσει κι άλλες εταιρείες, όπως η Microsoft, η οποία την Παρασκευή ανακοίνωσε πως σταματά όλες τις νέες πωλήσεις των προϊόντων και των υπηρεσιών της στη Ρωσία. Σε αυτά περιλαμβάνονται και τις κονσόλες παιχνιδιών Xbox αλλά και όλες τις συνδρομητικές υπηρεσίες.

Στο ίδιο μοτίβο και η Apple προχώρησε στην αναστολή των πωλήσεων όλων των προϊόντων της στη Ρωσία, όπως το iPhone ή το iPad, σημειώνοντας ότι οι εξαγωγές στη χώρα έχουν σταματήσει από την προηγούμενη εβδομάδα.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία έχει περιορίσει τη λειτουργία του Apple Pay και άλλων δικών της υπηρεσιών, ενώ οι εφαρμογές των ρωσικών ειδησεογραφικών Μέσων Ενημέρωσης, Sputnik News και RT δεν είναι πλέον διαθέσιμες σε καμία άλλη αγορά εκτός της Ρωσίας.

Εκτός από τις εταιρείες τεχνολογίας, κι άλλα δημοφιλή brand όπως McDonald's, Coca-Cola, PepsiCo και Starbucks ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία, στα πλαίσια της κατακραυγής για την εισβολή στην Ουκρανία.

SONY,APPLE,PLAY STATION,ΡΩΣΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ,SONY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home