Αλλαγή πλάνων για τη Virgin Hyperloop

Αλλαγή πλάνων για τη Virgin Hyperloop

Πριν μερικά χρόνια το αφήγημα για το επαναστατικό μέσο Hyperloop ήταν η δυνατότητα ταχύτατης μετακίνησης, άνω των 1000 χιλιομέτρων την ώρα, που θα πρόσφερε στους επιβάτες του. Τώρα, το αφήγημα και πολύ περισσότερο ο στόχος άλλαξε. Με αυτές τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες δεν θα ταξιδεύουν οι άνθρωποι, αλλά προϊόντα και αγαθά.

Αυτό προκύπτει από τα δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία η Virgin Hyperloopέκανε γνωστό ότι αλλάζει κατεύθυνση και επικεντρώνεται πλέον στην παράδοση φορτίων. Μια αλλαγή, που στοιχίζει και σε θέσεις εργασίας, καθώς η εταιρεία προχώρησε στην απόλυση 111 υπαλλήλων της, δηλαδή το ήμισυ του εργατικού δυναμικού.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των στελεχών της η απόφαση για αλλαγή κατεύθυνσης πάρθηκε λόγω των παγκόσμιων προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας καθώς και του συνόλου των αλλαγών στις μετακινήσεις, που δημιούργησε η πανδημία.

Η Virgin Hyperloop έχει λάβει ήδη χρηματοδότηση 540 εκατομμυρίων δολαρίων για να αναπτύξει το σύστημα σταθερής τροχιάς Hyperloop, ενώ έχει προχωρήσει και σε επιτυχημένη δοκιμαστική διαδρομή επιβατών στις σήραγγες που διαθέτει.

HYPERLOOP,VIRGIN HYPERLOOP,ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home