Κατεβάζει ρολά το Facebook στο κρυπτονόμισμά του

Κατεβάζει ρολά το Facebook στο κρυπτονόμισμά του

Η προσπάθεια του Facebook να αποκτήσει παρουσία και στον χώρο των κρυπτονομισμάτων φαίνεται πως έχει άδοξο τέλος, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ, η Meta εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να πουλήσει σε όποιον ενδιαφέρεται ό,τι έχει αξία από το project Diem (γνωστό και ως Libra).

Η πρόθεση του Facebook να μπει στον χώρο των ψηφιακών νομισμάτων είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση όταν ανακοινώθηκε το καλοκαίρι του 2019. Οι αναφορές περί λανσαρίσματος μέσα στο 2021 ενός ψηφιακού νομίσματος που θα ήταν συνδεδεμένο με το αμερικανικό δολάριο ήταν πυκνές αλλά δεν επαληθεύτηκαν. Σίγουρα έπαιξαν ρόλο οι παρεμβάσεις των αρμόδιων αρχών αλλά και το γεγονός ότι πολύ γρήγορα το Facebook έχασε δύο μεγάλους υποστηρικτές του Libra (όπως ήταν γνωστό το εγχείρημα πριν τη μετονομασία του σε Diem) - την MasterCard και την Visa.

Χωρίς τους δύο μεγάλους των ηλεκτρονικών πληρωμών δεν είναι εύκολο να σταθείς στον κόσμο και το παράδειγμά τους ακολούθησαν σχετικά σύντομα η Vodafone, η PayPal και η eBay. Αυτό που θα μείνει, τελικά, από το Diem είναι οι έντονες επιφυλάξεις και αντιδράσεις που προκάλεσε το project κατά την παρουσίασή του (με το όνομα Libra αλλά και η σαφής ένδειξη πως το μαρκάρισμα στο Facebook από τις ρυθμιστικές αρχές είναι ιδιαίτερα στενό.

DIEM,LIBRA,FACEBOOK,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home