Η Amazon δεν θα πληρώνει πια υπαλλήλους για να γράφουν καλά πράγματα για αυτήν

Η Amazon δεν θα πληρώνει πια υπαλλήλους για να γράφουν καλά πράγματα για αυτήν

Άδοξο τέλος σε ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια και είχε στόχο να βελτιώσεαι την εικόνα της στα social media έβαλε η Amazon. Το πρόγραμμα, έδινε τη δυνατότητα σε συγκεκριμένους εργαζομένους της Amazon να δημοσιεύουν στο Twitter επί πληρωμή θετικά σχόλια για την εταιρεία.

Οι "πρεσβευτές" υποτίθεται πως θα συνέβαλαν στη βελτίωση της εικόνας που υπάρχει για την Amazon, όμως τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θα περίμεναν ο Τζεφ Μπέζος και οι σύμβουλοί του. Πολλές φορές στα μηνύματα των "πρεσβευτών" απαντούσαν -με όχι καλό τρόπο- πρώην εργαζόμενοι της Amazon που μοιράζονταν την όχι και τόσο ευχάριστη εμπειρία της απασχόλησής τους στις εγκαταστάσεις της συγκεκριμένης εταιρείας.

Το πρόγραμμα, αναφέρει εκπρόσωπος των εργαζομένων που μίλησε για το θέμα στους Financial Times ήταν μια "καταγέλαστη προσπάθεια της εταιρείας" για να περιορίσει τον αντίκτυπο των αναφορών για τις -δυσάρεστες- συνθήκες εργασίας. Βεβαίως οι μετέχοντες είχαν κάθε λόγο να προτιμούν τις δημοσιεύσεις στο Twitter αντί της συνηθισμένης χειρωνακτικής εργασίας που απαιτεί η εργασίας σε ένα κέντρο επεξεργασίας παραγγελιών. Η Amazon πλήρωνε τους επιλεγμένους "πρεσβευτές" με 15 δολάρια την ώρα ανεξαρτήτως αν επέλεγαν να πακετάρουν ή να τουϊτάρουν.

AMAZON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home