Το Wordle διατίθεται πλέον και στα ελληνικά

Το Wordle διατίθεται πλέον και στα ελληνικά

Το εθιστικό παιχνίδι λέξεων Wordle, που έχει αποσπάσει εκατομμύρια θαυμαστές παγκοσμίως και έχει «τρελάνει» τα Social Media, διατίθεται πλέον και σε ελληνική έκδοση. Πρόκειται ουσιαστικά για μια πλατφόρμα που έχει επιμεληθεί ο Διομήδης Σπινέλλης, καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Τζος Γουάρντλ: Ο επιμένων νικά!

Οι περισσότεροι θα έχετε παρατηρήσει τα post με τα πολυάριθμα κουτάκια στο Twitter, κάτι που υποδεικνύει πως έχει γίνει πλέον καθημερινή συνήθεια για πολλούς χρήστες. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης όμως είναι ότι δημιουργήθηκε κατά τύχη και η δημοτικότητα του εκτοξεύτηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.  

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός μηχανικός λογισμικού ,Τζος Γουάρντλ, αποφάσισε να εξελίξει ένα παρόμοιο παιχνίδι, που είχε κατασκευάσει το 2013, το οποίο δεν είχε επιτυχία.  Έτσι, γεννήθηκε το Wordle, ένα λογοπαίγνιο από τη λέξη word και το επίθετο του.

Αρχικά, δοκιμάστηκε από τους οικείους του και μετά από την επιτυχία και τον εθισμό που προκάλεσε, αποφάσισε να το κάνει ανοιχτό προς όλους. Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε ότι από τους 90 παίκτες την 1η Νοεμβρίου, τώρα έχει ξεπεράσει τους 30,000 και ο πήχης ολοένα κι ανεβαίνει.


Οι κανόνες του παιχνιδιού

Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή από το Play Store ή να την αναζητήσουν online. Όσο για τα βήματα, είναι πολύ απλά: στην οθόνη εμφανίζονται 30 λευκά κουτάκια σε 6 σειρές των 5 και στόχος είναι να βρoύν τη μυστική λέξη σε κάθε γύρο, που αποτελείται από 5 γράμματα.

Όταν ένα γράμμα είναι πράσινο σημαίνει πως είναι σωστό, το κίτρινο υποδηλώνει ότι βρίσκεται σε λάθος θέση ενώ το γκρι η μαύρο είναι για τα γράμματα που δεν υπάρχουν καθόλου στη λέξη. Έτσι, ο χρήστης αλλάζει τα γράμματα ανάλογα με αυτές τις ενδείξεις και έχει 6 προσπάθειες στη διάθεση του για να βρει τη σωστή λέξη.

 

Η ελληνική έκδοση του Wordle βρίσκεται εδώ.

WORDLE,ΤΖΟΣ ΓΟΥΑΡΝΤΛ,WORDLEΕΛΛΗΝΙΚΑ,WORDLEΤΙΕΙΝΑΙ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home