Η Αθήνα 48η, μεταξύ των 80 κορυφαίων πόλεων για εξ' αποστάσεως εργασία

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη WorkMotion, ανέδειξε τις πιο ελκυστικές πόλεις για απομακρυσμένη εργασία.

Η Αθήνα 48η, μεταξύ των 80 κορυφαίων πόλεων για εξ' αποστάσεως εργασία

Η Αθήνα «κατέκτησε» τη 48η θέση σε έρευνα που ανέδειξε τις 80 πιο ελκυστικές πόλεις για εξ’ αποστάσεως εργασία και πραγματοποιήθηκε από τηνWorkMotion, μια παγκόσμια πλατφόρμα ανθρωπίνου δυναμικού, η οποία βοηθά τις εταιρείες στη διαδικασία πρόληψης εργαζομένων για απομακρυσμένη εργασία.

Η έρευνα έλαβε υπόψη τέσσερις μεγάλες κατηγορίες αξιολόγησης όπως η συμμόρφωση των πόλεων στις βασικές ανάγκες εξ’ αποστάσεως εργασίας (νομικές απαιτήσεις για τις επιχειρήσεις στην πρόσληψη εργαζομένων, έκδοση visa κλπ), οι υποδομές, το κόστος, αλλά και οι συνθήκες διαβίωσης, με την Αθήνα να εμφανίζει τις καλύτερες επιδόσεις σε επιμέρους πεδία που αφορούν το κόστος ζωής (20η θέση) και στα πολιτιστικά αξιοθέατα (31η). Αντίθετη εντελώς εικόνα παρουσιάζει η ελληνική πρωτεύουσα στην αξιολόγησή της ως προς την ισότητα των φύλων (70η) και της LGBT+ κοινότητας (69η), όπως επίσης και στα επίπεδα ευτυχίας του πληθυσμού (76η).

Εντελώς αντίθετη εικόνα της Αθήνας στην συγκριτική κατάταξη της WorkMotion στα επίπεδα ευτυχίας του πληθυσμού και στα πολιτιστικά αξιοθέατα. 

Η εικόνα βέβαια είναι αρκετά διαφορετική ως προς τους απόλυτους αριθμούς της αξιολόγησης (και όχι τους συγκριτικούς με τις υπόλοιπες πόλεις) με την Αθήνα να λαμβάνει τη χειρότερη αξιολόγηση στη φορολογία, την πολιτική σταθερότητα και την ευτυχία του πληθυσμού και το καλύτερο σκορ στο σεβασμό των μειονοτήτων, των φύλων και της LGBT+ κοινότητας.  

«Πρωτιά» για τη Μελβούρνη

Η καλύτερη πόλη, σύμφωνα με την έρευνα, είναι η Μελβούρνη, η οποία σημείωσε την υψηλότερη συνολική βαθμολογία στη συμμόρφωση με τους κανόνες της απασχόλησης, τη βίζα για τους ψηφιακούς νομάδες αλλά και την ευτυχία των πολιτών που διαμένουν εκεί. Ακόμη, η πόλη με τους πιο ευτυχισμένους πολίτες αναδείχθηκε η Κοπεγχάγη, ενώ η Κωνσταντινούπολη διαθέτει το πιο ευνοϊκό φορολογικό σύστημα για όσους εργάζονται απομακρυσμένα. Πιο αναλυτικά, στις 10 πρώτες θέσεις βρίσκονται οι εξής πόλεις:

 

1)      Μελβούρνη

2)      Μόντρεαλ

3)      Σίδνεϊ

4)      Ουέλινγκτον

5)      Πράγα

6)      Τορόντο

7)      Ταλίν

8)      Ζάγκρεπ

9)      Σιγκαπούρη

10)   Δουβλίνο

 

ΑΘΗΝΑ,ΕΡΓΑΣΙΑ,REMOTE WORK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home