Τι έριξε Facebook, Instagram και WhatsApp

Τι έριξε Facebook, Instagram και WhatsApp

Μία λάθος ρύθμιση σε κάποιους routers ήταν αρκετή για να φέρει το χάος και να εξαφανίσει το Facebook, το Instagram, το WhatsApp και το Oculus από το διαδίκτυο για μερικές ώρες.

Το πρόβλημα που έγινε αντιληπτό στην Ελλάδα γύρω στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας ήταν το χειρότερο που είχε αντιμετωπίσει το Facebook από το 2008. Τότε, ένα γενικό μπλακάουτ το είχε πάλι εξαφανίσει για σχεδόν μία ημέρα από προσώπου διαδικτύου όμως εκείνη την εποχή το Facebook είχε μόλις 80 εκατ. χρήστες και δεν είχε τη δύναμη που έχει σήμερα.

Οι αρμόδιοι έσπευσαν βεβαίως να ζητήσουν συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε και που -ως είθισται- προκάλεσε την προσωρινή μετακίνηση χρηστών σε άλλα κοιννωικά δίκτυα, κυρίως στο Twitter, για να πουν τον πόνο τους.

Το σενάριο της κακόβουλης ενέργειας από κάποιον εξωγενή παράγοντα έκανε μεν την εμφάνισή του αλλά αποκλείστηκε γρήγορα.

Το γεγονός είχε και την κωμικοτραγική του πλευρά, καθώς μία από τις παρενέργειες της βλάβης ήταν να κλειδώσουν οι πόρτες των κτιρίων όπου βρίσκονταν ο εξπολισμός με το πρόβλημα λειτουργίας. Ίσως αυτός να ήταν ο λόγος που η αποκατάσταση της βλάβης χρειάστηκε περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο για να αντιμετωπιστεί.

INSTAGRAM,WHATSAPP,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home