Επίθεση γοητείας από την Amazon και τον Τζεφ Μπέζος

Επίθεση γοητείας από την Amazon και τον Τζεφ Μπέζος

Σε αυξήσεις μισθών προχωρά η Amazon που στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν έχει γίνει αποδέκτης κριτικής για τις συνθήκες εργασίας αλλά και για τη στάση της απέναντι σε προσπάθειες εργαζομένων να οργανωθούν σε σωματεία.

Την περασμένη εβδομάδα ο αμερικανικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου (και όχι μόνο) ανακοίνωσε πως οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ θα λαμβάνουν 18 δολάρια κατά μέσο όρο ανά ώρα απασχόλησης και πως σε κάποιες περιπτώσεις το ωρομίσθιο θα διαμορφώνεται στα 22,5 δολάρια. Παράλληλα ανακοίνωσε πως οι πλήρους απασχόλησης εργαζόμενοι θα έχουν οδοντιατρική και οφθαλμιατρική περίθαλψη, ασφάλεια ζωής, συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και έως και 20 εβδομάδες πληρωμένης γονικής άδειας.

Συνολικά η εταιρεία σχεδιάζει να προσλάβει 165.000 εργαζόμενους στις ΗΠΑ σε διάφορες θέσεις, κυρίως στην πρώτη γραμμή της επεξεργασίας των παραγγελιών.

Παράλληλα, ο ιδρυτής, μεγαλομέτοχος και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Τζεφ Μπέζος, ανακοίνωσε πως μετά τη συμμετοχή του στη διαστημική πτήση της Blue Origin πριν από περίπου δύο μήνες, έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο βλέπει τη Φύση. Θα πείτε, βέβαια, πως είναι λίγο εκκεντρικός τρόπος για να αλλάξει κανείς την άποψή του, αφήστε που δεν ξέρουμε πώς έβλεπε τη Φύση πριν από το ταξίδι του ο Μπέζος. Αν το αποτέλεσμα μετράει κρατάμε ότι ο Μπέζος θα δαπανήσει ένα δισ. δολάριά σε δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ έχει υποσχεθεί (πριν από την τουριστική πτήση του στο Διάστημα) πως θα δαπανήσει έως το τέλος της δεκαετίας δέκα δισ. δολάρια.

ΕΡΓΑΣΙΑ,AMAZON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home