Η Intel «ψηφίζει» Ευρώπη

Η Intel «ψηφίζει» Ευρώπη

Αν ελέγχεις την παραγωγή των chips ελέγχεις πια ένα μεγάλο κομμάτι της παγκόσμιας οικονομίας όπως έχει δείξει και η έλλειψη που ζούμε το τελευταίο διάστημα. Η Intel ποντάρει στην Ευρώπη και σχεδιάζει επενδύσεις 80 δισ. ευρώ (αυτό που λέμε επένδυση-μαμούθ) για την κατασκευή νέων μονάδων παραγωγής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων.

Πριν ξεκινήσετε τα σχετικά όνειρα, σημειώνουμε πως σοβαρό προβάδισμα για την κατασκευή των εργοστασίων έχουν η Γαλλία και η Γερμανία, ενώ αουτσάιντερ εμφανίζεται να είναι η Πολωνία.

Η επένδυση, λέει ο επικεφαλής της Intel, Πατ Γκέλσινγκερ, θα ολοκληρωθεί στη δεκαετία που διανύουμε και θα αλλάξει το πρόσωπο της βιομηχανίας κατασκευής ημιαγωγών. Η εταιρεία σχεδιάζει να διαθέσει τις μονάδες της για την παραγωγή chips από τρίτους και ο Γκέλσινγκερ τόνισε πως η Intel θα προμηθεύει με ολοκληρωμένα κυκλώματα την αυτοκινητοβιομηχανία.

Αλλωστε όπως λέει και ο ίδιος, τα αυτοκίνητα μετατρέπονται σε υπολογιστές με ρόδες. «Μας χρειάζεστε και σας χρειαζόμαστε» ανέφερε απευθυνόμενος σε στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας στη διάρκεια του σαλονιού του Μονάχου την περασμένη Τρίτη. Εκτίμησε πως τα chips θα αντιστοιχούν στο 20% του κόστους ενός οχήματος το 2030 από 4% το 2019.

CHIP,ΕΥΡΩΠΗ,INTEL,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home