Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο μιλάει γερμανικά

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο μιλάει γερμανικά

Η καριέρα του Ρόμπερτ ντε Νίρο εκτοξεύθηκε όταν ως ταξιτζής αναρωτιόταν “You talkin’ to me” αλλά σίγουρα ο δημοφιλής ηθοποιός δεν θα περίμενε πως μερικές δεκαετίες θα εμφανιζόταν να μιλάει στα γερμανικά, χωρίς ο ίδιος να μιλάει γερμανικά.

Η νέα επίδειξη των (τρομακτικών) δυνατοτήτων της σύγχρονης τεχνολογίας προκαλεί έναν κάποιο σκεπτικισμό. Ναι, είδαμε τον Ρόμπερτ ντε Νίρο να «ξανανιώνει» ψηφιακώς για τις ανάγκες της ταινίας «Ο Ιρλανδός» του Μάρτιν Σκορτσέζε, αλλά δεν περιμέναμε να αποτελεί το επόμενο πείραμα της βρετανικής Flawless.

Η εταιρεία ειδικεύεται σε εφαρμογές εκμάθησης μηχανών και τεχνητής νοημοσύνης και ο επικεφαλής της, ο Σκοτ Μαν, είχε μπαφιάσει από τις κακές μεταγλωττίσεις (που σε κάποιες χώρες προτιμώνται αντί των υποτίτλων).

Με τη βοήθεια ενός συνεργάτη από το ινστιτούτο Μαξ Πλανκ στη Γερμανία συνδύασε την εικόνα του ηθοποιού με τα χείλη του μεταγλωττιστή και το αποτέλεσμα του συνδυασμού ήταν ο… γερμανόφωνος Ρόμπερτ ντε Νίρο.

Είναι deepfake video; Βεβαίως. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κακό; Σίγουρα. Αλλά για κάποιες περιπτώσεις όπως αυτή των μεταγλωττισμένων κινηματογραφικών ταινιών, ίσως είναι ιμια εξαιρετική λύση. Το βίντεο από το Reuters δείχνει τις δυνατότητες που ανοίγονται.

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home