Βαρύ πρόστιμο άνω των 100 εκατ. στην Ιταλία για την Google

Βαρύ πρόστιμο άνω των 100 εκατ. στην Ιταλία για την Google

Η άρνηση της Google να δεχθεί στο Android Auto την εφαρμογή JuicePass της Enel μέσω της οποίας κάποιος μπορεί να βρει έναν σταθμό φόρτισης αυτοκινήτου στην Ιταλία, θα κοστίσει ακριβά στην αμερικανική εταιρεία, αφού η επιτροπή ανταγωνισμού της γειτονικής χώρας, της επέβαλε πρόστιμο 102 εκατ. ευρώ.

Το Reuters σημειώνει πως η εφαρμογή της Enel  δεν μπορούσε να λειτουργήσει στο Android Auto για δύο χρόνια. Το Android Auto δίνει στους οδηγούς τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε εφαρμογές πλοήγησης ή ψυχαγωγίας και η Enel υποστήριξε πως η Google παραβίαζε τους κανόνες. Η επιτροπή ανταγωνισμού της Ιταλίας έκρινε πως η Enel είχε δίκιο και πως η Google καταχράστηκε τη θέση της στην αγορά.

Η Google από την πλευρά της υποστήριξε πως θέτει συγκεκριμένους περιορισμούς στις εφαρμογές που «ανεβαίνουν» στο Android Auto ώστε να μειώσει τον κίνδυνο απόσπασης της προσοχής του οδηγού. «Διαφωνούμε με την απόφαση του Ρυθμιστή και θα εξετάσουμε τις επιλογές μας» αναφέρει η Google εννοώντας, μάλλον, πως θα ασκήσει ένδικα μέσα για να ακυρώσει την απόφαση της ιταλικής επιτροπής.

GOOGLE,ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ,ΙΤΑΛΙΑ,ANDROID,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home