8 εκατομμύρια δολάρια επένδυση στην Augmenta

8 εκατομμύρια δολάρια επένδυση στην Augmenta

Την ολοκλήρωση επένδυσης Series A ύψους 8 εκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε η Augmenta, δημιουργός τεχνολογίας γεωργίας ακριβείας (precision agriculture) που προωθεί τη βιώσιμη καλλιέργεια.

Όπως σημειώνει η επίσημη ανακοίνωση, της επένδυσης ηγήθηκε η CNH Industrial, ένας βιομηχανικός κολοσσός με κεφαλαιοποίηση άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και η Pymwymic, ένας από τους πρώτους επενδυτές εταιρειών βιώσιμης ανάπτυξης στην Ευρώπη. Στο χρηματοδοτικό γύρο συμμετείχαν και οι υφιστάμενοι επενδυτές Marathon Venture Capital και Hardware Club.

Ο νέος γύρος χρηματοδότησης έρχεται ως επιστέγασμα της επιτυχίας που έχει γνωρίσει  η Augmenta σε γεωργικές εκτάσεις σε όλο τον κόσμο και του αντίκτυπου που έχει η τεχνολογία της στο περιβάλλον. Οι αγρότες μειώνουν την ποσότητα των λιπασμάτων και χημικών που εφαρμόζουν, μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής όρασης, καθώς υπολογίζονται με ακρίβεια οι ανάγκες κάθε σπιθαμής του αγρού όσον αφορά τα λιπάσματα και χημικά. Ως αποτέλεσμα, ελαχιστοποιείται το κόστος για τους αγρότες και προωθείται η βιώσιμη καλλιέργεια.

Η τεχνολογία της Augmenta περιλαμβάνει ένα σύστημα που εγκαθίσταται στην οροφή των γεωργικών οχημάτων, το οποίο χρησιμοποιώντας κάμερες σαρώνει τον αγρό κατά τη διάρκεια των εργασιών. Στη συνέχεια, η πληροφορία αυτή χρησιμοποιείται για την εφαρμογή σε πραγματικό χρόνο, συστατικών όπως λιπάσματος και ρυθμιστών ανάπτυξης των φυτών, ενώ σύντομα θα γίνουν διαθέσιμες ακόμα περισσότερες λειτουργίες για την εφαρμογή φυτοφαρμάκων. Η μέση μείωση των εισροών στις καλλιέργειες που έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα, σε σχέση με τις παραδοσιακές τεχνικές καλλιέργειας, είναι 9% στην ποσότητα του αζώτου, 20% στους ρυθμιστές ανάπτυξης των φυτών (PGR) και 15% σε χημικά που βοηθούν την συγκομιδή (Harvest Aids), ενώ παρουσιάζεται μέση αύξηση της συνολικής παραγωγής της τάξης του 2%. Η τεχνολογία της Augmenta έχει χρησιμοποιηθεί ήδη σε εκατοντάδες αγρούς σε 16 χώρες ανά τον κόσμο.

Η Augmenta ξεκίνησε το 2017 από τον Βόλο από τους αγρότες και μηχανικούς, Γιώργο Βαρβαρέλη και Δημήτρη Ευαγγελόπουλο, με όραμα να αυξήσει την αποτελεσματική καλλιέργεια των αγρών και να συμβάλλει στην βιώσιμη διατροφή του ολοένα και αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού. Η εταιρεία διατηρεί την πλειοψηφία των εργαζομένων της στην Ελλάδα, με ομάδα επίσης στις ΗΠΑ. Μέσα στους επόμενους μήνες, αναμένεται να αυξήσει σημαντικά το εργατικό της δυναμικό, με σκοπό να υποστηρίξει τις ανάγκες των πελατών της και να αναπτύξει περαιτέρω την επαναστατική τεχνολογία της.

AUGMENTA,STARTUPS,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home