OnePlus: ξεκίνημα της συνεργασίας με Hasselblad στις 23 Μαρτίου

Μακροχρόνια συνεργασία των δύο πλευρών για την ανάπτυξη καμερών smartphone.

OnePlus: ξεκίνημα της συνεργασίας με Hasselblad στις 23 Μαρτίου

Με το λανσάρισμα της νέας σειράς OnePlus 9 θα εγκαινιαστεί η μακροχρόνια συνεργασία των OnePlus και Hasselblad, που έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη κορυφαίων καμερών για smartphones.

Η κίνηση της OnePlus να συνεργαστεί με ένα κατασκευαστή φωτογραφικών που πρωτοστατεί στον κλάδο για πολλές δεκαετίες αναδεικνύει την πρόθεσή της να επενδύσει σημαντικούς πόρους στο πεδίο των καμερών. Ενδεικτικά, η OnePlus ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια στα επόμενα τρία χρόνια για να αναπτύξει περαιτέρω τις δυνατότητες απεικόνισης φωτογραφιών μέσω κινητού τηλεφώνου, με στόχο να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία κάμερας smartphone στους χρήστες της.

 

Για 80 χρόνια, η Hasselblad πρωτοστάτησε στην τεχνολογία φωτογραφικών μηχανών υψηλής απόδοσης για να αναγνωριστεί ως ο παγκόσμιος ηγέτης σε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και φακούς μέσης μορφής. Τα προϊόντα τους είναι γνωστά για την ασυμβίβαστη ποιότητα εικόνας τους, τον Σκανδιναβικό σχεδιασμό και την υψηλή μηχανική, που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη ορισμένων από τους μεγαλύτερους φωτογράφους στον κόσμο και έχει τραβήξει μερικές από τις πιο θρυλικές εικόνες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων βημάτων του ανθρώπου στο φεγγάρι.

Τώρα, μέσω της στενής συνεργασίας τμημάτων R&D, η OnePlus και η Hasselblad ετοιμάζονται να προσφέρουν εξαιρετικά βελτιωμένα συστήματα κάμερας στα μελλοντικά smartphone της OnePlus, συμπεριλαμβανομένης της επερχόμενης σειράς OnePlus 9.

Η συνεργασία θα εξελίσσεται συνεχώς τα επόμενα τρία χρόνια, ξεκινώντας με βελτιώσεις λογισμικού, συμπεριλαμβανομένου του συντονισμού χρωμάτων και του αισθητήρα βαθμονόμησης και θα επεκταθεί σε περισσότερα επίπεδα στο μέλλον. Τα δύο μέρη θα καθορίσουν από κοινού τα τεχνολογικά πρότυπα κάμερας και θα αναπτύξουν καινοτόμες τεχνολογίες απεικόνισης, συνεχίζοντας να βελτιώνουν την Hasselblad Κάμερα για Κινητά. Και οι δύο εταιρείες δεσμεύονται να προσφέρουν άμεσα οφέλη για τους χρήστες OnePlus, ενώ συνεργάζονται συνεχώς για να βελτιώσουν περαιτέρω την εμπειρία των χρηστών και την ποιότητα μακροπρόθεσμα.

Το πρώτο και το πιο απαιτητικό τεχνικά αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι η προηγμένη  ταξινόμηση χρωμάτων. Αναπτυγμένο από κοινού από την OnePlus και την Hasselblad μετά από μήνες δοκιμών και βελτιστοποίησης, αυτή η νέα χρωματική λύση -Ταξινόμηση Φυσικού Χρώματος με τη Hasselblad- στοχεύει να φέρει πιο εντυπωσιακά ακριβή και φυσικά χρώματα στις φωτογραφίες που αποτυπώνονται με τις κορυφαίες κάμερες της OnePlus. Θα χρησιμεύσει επίσης ως το νέο πρότυπο μέτρησης χρωματικών δεδομένων από την OnePlus για τις μελλοντικές κάμερες smartphone της.

Η νέα λειτουργία Hasselblad Pro φέρνει για πρώτη φορά σε ένα smartphone τον κορυφαίο αισθητήρα ταξινόμησης της Hasselblad, που έχει ως αποτέλεσμα εξαιρετικά ακριβές και φυσικό χρώμα με ισχυρή βάση για την επεξεργασία που μπορεί να ακολουθήσει. Η λειτουργία Hasselblad Pro έχει αναβαθμιστεί με ένα νέο user interface που βασίζεται στο λογισμικό επεξεργασίας εικόνων της Hasselblad για να δώσει στους χρήστες μια αυθεντική αίσθηση Hasselblad. Δίνει τη δυνατότητα για ασύγκριτο έλεγχο σε επαγγελματίες φωτογράφους να τελειοποιούν τις φωτογραφίες τους, με τη δυνατότητα προσαρμογής ISO, εστίασης, χρόνων έκθεσης, ισορροπίας λευκού και άλλα. Οι χρήστες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τη μορφή RAW 12-bit για ακόμη πιο πλούσιο χρώμα και υψηλότερο δυναμικό εύρος.

 

Στρατηγική επένδυση 150 εκατομμυρίων δολαρίων

Πέραν της από κοινού ανάπτυξης με τη Hasselblad της Hasselblad Κάμερα για Κινητά σε μελλοντικά κορυφαία OnePlus smartphone, η OnePlus ξεκινά επίσης μια τριετή στρατηγική για την περαιτέρω ενίσχυση των δυνατοτήτων των καμερών της. Αυτή η πολύπλευρη επένδυση θα κατευθυνθεί προς μια σειρά τομέων, που θα βελτιώσουν τη δυνατότητα της OnePlus να προσφέρει κάμερα με τεχνολογία αιχμής στους χρήστες της και περιλαμβάνουν:

- Περαιτέρω ανάπτυξη τεσσάρων μεγάλων εργαστηρίων έρευνας και ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων δύο καινοτόμων εργαστηρίων φωτογραφίας με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία

- Πρωτοπορία στην τεχνολογία φωτογραφίας smartphone για τα μελλοντικά συστήματα κάμερας OnePlus, όπως μια πανοραμική κάμερα με οπτικό πεδίο 140 μοιρών, τεχνολογία T-lens για γρήγορη εστίαση στην μπροστινή κάμερα και freeform φακό - για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στη σειρά OnePlus 9 - που ουσιαστικά εξαλείφει την παραμόρφωση των άκρων σε ευρείες φωτογραφίες

 

OnePlus 9 Series

Προσφέροντας πολλές καινοτομίες στην φωτογραφία από κινητά, η σειρά OnePlus 9 θα συνταιριάξει τον απαράμιλλο συνδυασμό premium hardware και γρήγορου, ομαλού software της OnePlus, με τη διάσημη τεχνογνωσία φωτογραφίας και αισθητική της Hasselblad για το πιο προηγμένο σύστημα κάμερας OnePlus – με την Hasselblad Κάμερα για Κινητά.

Η σειρά OnePlus 9 θα χρησιμοποιήσει έναν προσαρμοσμένο αισθητήρα Sony IMX789 για τον μεγαλύτερο και πιο προηγμένο μέχρι σήμερα αισθητήρα κύριας κάμερας σε συσκευή OnePlus. Με 12-bit RAW, θα είναι έως και 64 φορές πιο πολύχρωμο από πριν, παρέχοντας πιο δυναμικά και ζωντανά χρώματα στις φωτογραφίες και δίνοντας στους επαγγελματίες φωτογράφους περισσότερο χώρο για επιπλέον επεξεργασία μετά. Η Hasselblad Κάμερα για Κινητά θα προσφέρει επίσης βελτιωμένη εγγραφή βίντεο HDR, καθώς και υποστήριξη για τη λήψη βίντεο 4K 120FPS και 8K 30FPS.

Η παρουσίαση της σειράς OnePlus 9 παγκοσμίως θα μεταδοθεί online στις 23 Μαρτίου στις 4 μ.μ. ώρα Ελλάδος στη διεύθυνση http://onepl.us/greece.

ONEPLUS,HASSELBLAD,SMARTPHONES,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home