Ποιο bitcoin; Το fintech είναι ο σταρ της πανδημίας

Ποιο bitcoin; Το fintech είναι ο σταρ της πανδημίας

Δεν είναι δικά μας λόγια αλλά της JPMorgan που υποστηρίζει πως το ξέφρενο ράλι του Bitcoin (καθώς και άλλων κρυπτονομισμάτων, θα συμπληρώναμε) δεν είναι το σημαντικότερο πράγμα που συμβαίνει εν μέσω της πανδημίας. Κατά την αμερικανική τράπεζα η πορεία του Bitcoin είναι μόνο ένα μικρό επεισόδιο μπροστά στην κοσμογονία που -όπως λέει- συντελείται χάρη στις fintech.

Οι καινοτομίες που εισάγουν οι fintech και η αυξημένη ζήτηση για ψηφιακές υπηρεσίες είναι τα πράγματα στα οποία (μας) προτρέπει η JPMorgan να στρέψουμε το βλέμμα μας, καθώς οι onlne startups αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούμε συναλλαγές, αποταμιεύουμε και επενδύουμε.

Η JPMorgan θεωρεί πως τα τρέχοντα επίπεδα του Bitcoin δεν είναι διατηρήσιμα, ωστόσο εκτιμά πως η ισοτιμία του κρυπτονομίσματος μπορεί να φτάσει τα 146.000 δολάρια. Βεβαίως πώς η μη βιωσιμότητα των σημερινών επιπέδων των 50.000 δολαρίων συμβαδίζει με την τιμή-στόχο είναι κάτι που μόνο η τράπεζα και τα στελέχη της μπορεί να γνωρίζουν. Οι υπόλοιποι μένουμε με την απορία.

Η αμερικανική τράπεζα παρατηρεί πως ο ανταγωνισμός μεταξύ των παραδοσιακών τραπεζών με τις fintech εντείνεται και τα παραδοσιακά ονόματα του χρηματοπιστωτικού τομέα εντείνουν τις επενδύσεις τους ώστε να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Βεβαίως οι τράπεζες δεν έχουν μόνο αδυναμίες, καθώς διαθέτουν τεράστια εμπειρία στη διαχείριση κινδύνων και, όταν έρχεται η ώρα της ρύθμισης, είναι σαφώς πιο έτοιμες να προσαρμοστούν στους όποιους κανόνες θέτουν οι κεντρικές τράπεζες. Ωστόσο η ευκολία με την οποία κινούνται οι fintech και οι δυνατότητες που δίνουν στους πελάτες τους είναι κάτι που οπωσδήποτε αναγκάζει τα «παλιά ονόματα» να δώσουν παραπάνω προσοχή στις ψηφιακές υπηρεσίες.

FINTECH,Bitcoin,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home