Συνεχίζεται η ομαδική μετανάστευση χρηστών στο Signal και το Telegram

Συνεχίζεται η ομαδική μετανάστευση χρηστών στο Signal και το Telegram

 Η γκάφα του Facebook με το WhatsApp  σχετικά με τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων προκάλεσε την μαζική μετακίνηση χρηστών σε άλλες πλατφόρμες επικοινωνίας με το Signal και το Telegram να βλέπουν να ανοίγουν εκατομμύρια νέοι λογαριασμοί στις πλατφόρμες τους κάθε ημέρα.

Το  Telegram, το οποίο πέρυσι τέτοιον καιρό είχε γύρω στους 200 εκατ. χρήστες έχει φτάσει πλέον το μισό δισ. ενεργών λογαριασμών, ενώ την περασμένη εβδομάδα και σε διάστημα μόλις τριών ημερών εγγράφηκαν στην πλατφόρμα περίπου 25 εκατ. νέοι χρήστες.

Το  Signal γνωρίζει επίσης μέρες δόξας, καθώς είναι στην πρώτη δεκάδα των δημοφιλέστερων εφαρμογών τόσο στο iOS όσο και στο Android, κάτι που βεβαίως ισχύει και για την Ελλάδα.

Οι δύο εφαρμογές δεν έχουν, για τον μέσο χρήστη, ουσιώδεις διαφορές μεταξύ τους. Ύποστηρίζουν κρυπτογράφηση της επικοινωνίας από άκρο σε άκρο και, για την ώρα τουλάχιστον, παραμένουν μακριά από τα πλοκάμια μεγάλων εταιρειών που θα ήθελαν να τις ενοποιήσουν σε δικές τους πλατφόρμες.

Βεβαίως η επιτυχία έχει κάποιο τίμημα. Την περασμένη εβδομάδα το Signal υπέστη ένα σοβαρό μπλακάουτ που κράτησε αρκετή ώρα και το οποίο, όπως λένε κοι οι άνθρωποι της εταιρείας με αρκετό χιούμορ και λίγο... Ρόκι Μπαλμπόα, τους έκανε σοφότερους

Όσο για το αν θα ανακοπεί η μεταναστευτική πορεία, μέχρι την Άνοιξη όταν και τίθενται σε ισχύ οι νέοι κανόνες του Facebook για τη διαχείριση δεδομένων στο WhatsApp, νομίζουμε πως τόσο το Telegram όσο και το Signal θα γράψουν πολλούς ακόμα νέους χρήστες.

TELEGRAM,SIGNAL,WHATSAPP,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home