Κλείνουν οι online πόρτες για τον Τραμπ

Deasy @ 11.01.2021
Κλείνουν οι online πόρτες για τον Τραμπ

Λίγες ημέρες πριν την αλλαγή φρουράς στον Λευκό Οίκο ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πρωτοφανή στα χρονικά επιχείρηση αποπομπής από τα κοινωνικά δίκτυα. Μετά το Facebook, το Twitter, το Paypal και το Shopify που έκλεισαν λογαριασμούς του Ντ. Τραμπ ή του περιβάλλοντός του, τη σκυτάλη παίρνουν το Google, το Reddit και, πιθανότατα, η Apple.

Η Google κατέβασε από το Google Play την εφαρμογή Parler, η οποία χρησιμοποιείται από οπαδούς του Ντ. Τραμπ και από ακροδεξιά στοιχεία στις ΗΠΑ, ενώ το ίδιο μάλλον θα κάνει και η Apple. Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Δευτέρας το Parler τέθηκε offline, καθώς η Amazon που παρείχε υπηρεσίες φιλοξενίας στο κοινωνικό δίκτυο "κατέβασε" τον διακόπτη.

To  Reddit έκλεισε τις θεματικές συζητήσεις για τον Ντόναλντ Τραμπ, το YouTube κατεβάζει βίντεο που περιέχουν ισχυρισμούς περί εκλογικής νοθείας, το Twitch έκλεισε το κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ και το TikTok κατεβάζει δημοσιεύσεις που καλούν σε νέες διαδηλώσεις στο Καπιτώλιο. Το Pinterest παίρνει επίσης περιοριστικά μέτρα σε βάρος του Τραμπ και των οπαδών του, ενώ η πλατφόρμα online πληρωμών Stripe ακολούθησε το παράδειγμα του PayPal και ανακοίνωσε πως δεν θα επεξεργάζεται πληρωμές που αφορούν στη χρηματοδότηση του απερχόμενου Προέδρου.

Περιττό να πούμε πως είναι η πρώτη φορά που ένας εν ενεργεία -και εκλεγμένος- ηγέτης χώρας εξορίζεται από τις σημαντικότερες διαδικτυακές πλατφόρμες.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΗΠΑ,ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home