Επ’ αόριστον αποκλεισμός του Ντόναλντ Τραμπ από το Facebook

Επ’ αόριστον αποκλεισμός του Ντόναλντ Τραμπ από το Facebook

Για τουλάχιστον δύο εβδομάδες θα παραμείνουν ανενεργοί οι λογαριασμοί του Ντόναλντ Τραμπ σε Facebook και Instagram να επεκτείνει τον 24ωρο αποκλεισμό του.

Τα νέα έγιναν γνωστά από τον προσωπικό λογαριασμό του επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος στην ανάρτησή του σημειώνει ότι το ενδεχόμενο να παραμείνει ο λογαριασμός ανοικτός εγκυμονεί μεγαλύτερο κίνδυνο. Ειδικότερα, τα πιο σημαντικά σημεία της ανάρτησης του Μαρκ Ζάκερμπεργκ είναι:

«Τα τελευταία χρόνια, επιτρέψαμε στον Πρόεδρο Τραμπ να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα μας σύμφωνα με τους δικούς μας κανόνες, αφαιρώντας κατά καιρούς περιεχόμενο ή επισημαίνοντας τις αναρτήσεις του όταν παραβιάζουν τις πολιτικές μας. Το κάναμε αυτό επειδή πιστεύουμε ότι το κοινό έχει το δικαίωμα πρόσβασης στον πολιτικό λόγο, ακόμα και τον αμφιλεγόμενο λόγο.  Αλλά το τρέχον πλαίσιο είναι τώρα ριζικά διαφορετικό και περιλαμβάνει τη χρήση της πλατφόρμας μας για να υποκινήσει βίαιη εξέγερση ενάντια σε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι να επιτρέψουμε στον Πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι απλά πολύ μεγάλοι. Επομένως, επεκτείνουμε τον αποκλεισμό των λογαριασμών του στο Facebook και στο Instagram επ 'αόριστον και για τουλάχιστον τις επόμενες δύο εβδομάδες έως ότου ολοκληρωθεί η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας.»

Σίγουρα πρόκειται για μια αρκετά τολμηρή απόφαση από το Facebook, που στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές ότι ήταν ανεκτικό στην εμπρηστική ρητορική και ψευδών ειδήσεων που χρησιμοποιούσε ο Ντόναλντ Τραμπ. Από την άλλη πλευρά, πρόκειται και για μια θλιβερή είδηση για τον απερχόμενο Αμερικανό Πρόεδρο, καθώς μια ιδιωτική πλατφόρμα βάζει σε σίγαση τον ανώτερο πολιτειακό άρχοντα των ΗΠΑ.

 

The shocking events of the last 24 hours clearly demonstrate that President Donald Trump intends to use his remaining...

Posted by Mark Zuckerberg on Thursday, January 7, 2021
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ,ΗΠΑ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home