Στις αρχές του 2021 το 5G δίκτυο της Wind σε εμπορική λειτουργία

Deasy @ 16.12.2020
Στις αρχές του 2021 το 5G δίκτυο της Wind σε εμπορική λειτουργία

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση από την ΕΕΤΤ του αποτελέσματος της δημοπρασίας για τις άδειες 5G η Wind ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει την εμπορική διάθεση υπηρεσιών 5G στις αρχές του 2021 και πως εντός της πρώτης τριετίας θα προσφέρει κάλυψη στο 60% του πληθυσμού.

«Οι ασύλληπτες ταχύτητες που φέρνει το 5G και ο πολύ μικρότερος χρόνος απόκρισης, ανοίγουν νέους δρόμους για την ανάπτυξη πληθώρας εφαρμογών και υπηρεσιών που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, θα αναβαθμίσουν την επιχειρηματικότητα και θα μετασχηματίσουν την ελληνική οικονομία. Η Wind, ως στρατηγικός επενδυτής σε υποδομές νέας γενιάς, στέκεται για μια ακόμη φορά αρωγός στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας» αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί για τη χώρα μας την είσοδο της σε μια τεχνολογική επανάσταση από την οποία μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει. Η ανάπτυξη του 5G είναι μια τεράστια πρόκληση και αποτελεί για εμάς στη WIND μία από τις κύριες προτεραιότητες του στρατηγικού μας σχεδίου. Μέσα στην επόμενη πενταετία θα υλοποιήσουμε ένα εκτενές επενδυτικό πλάνο ύψους €500 εκατ. προκειμένου να αναπτύξουμε ένα ισχυρό δίκτυο 5G, ένα δίκτυο που θα υποστηρίζεται από Έλληνες μηχανικούς που ήδη εργάζονται εντατικά για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτομίας», σχολίασε ο  ο Νάσος Ζαρκαλής, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας

WIND HELLAS,5G,WIND,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home