Επένδυση 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για τη Green Panda

Επένδυση 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για τη Green Panda

Κεφάλαια ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ προσέλκυσε στον πρώτο της χρηματοδοτικό γύρο η Green Panda, η εταιρεία που σε επιβραβεύει για να ανακυκλώσεις το smartphone σου. Η ελληνική startup με περιβαλλοντικό χαρακτήρα και τεχνολογία ασύρματης αναγνώρισης συσκευών, έχει λάβει 3 διεθνείς πατέντες ευρεσιτεχνίας σε Αμερική και Ευρώπη και έχει ήδη καταφέρει να ανακυκλώσει χιλιάδες smartphones μέσα στο 2020.

Η διαδικασία είναι αυτόματη και διαρκεί λιγότερο από 3 λεπτά: Το smartphone τοποθετείται μέσα στο Green Panda ΑΤΜ όπου γίνεται η αυτόματη αναγνώριση του μοντέλου και της κατάστασης του κινητού και υπολογίζεται η αξία του. Αν ο κάτοχος επιθυμεί να προχωρήσει στην ανακύκλωση, εισάγει το ΙΒΑΝ του και το Green Panda τον επιβραβεύει με την αξία επιτόπου, διαφορετικά επιλέγει το «έξοδος» και παίρνει τη συσκευή του πίσω. O Seed γύρος χρηματοδότησης της Green Panda ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020 και ολοκληρώθηκε επιτυχώς το Σεπτέμβριο. Επικεφαλής της επένδυσης αποτέλεσαν στρατηγικοί angel investors, στην πλειοψηφία τους C-lvl στελέχη στο χώρο των τηλεπικοινωνιών από τη Β. Αμερική και την Ευρώπη.

Η Green Panda είναι επιχειρηματικό δημιούργημα των Φάνη Κουτουβέλη (Intale) και Άλεξ Βρατσκίδη (Persado & Upstream). Η εταιρεία έχει συνάψει συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος και ήδη από το Μάρτιο του 2020, έχει ανακυκλώσει περισσότερα από 4.000 smartphones. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία τα 20 πρώτα Green Panda ATMs εντός επιλεγμένων καταστημάτων ΑΒ Βασιλόπουλος στην Αττική. Με τα νέα κεφάλαια που αντλήθηκαν η εταιρεία έχει ως στόχο να προσθέσει επιπλέον 40 Green Pand ATMs σε σούπερ μάρκετ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και να αναπτύξει και δεύτερη έκδοση της τεχνολογίας της, ώστε να παρουσιάσει στην αγορά ATM μικρότερων διαστάσεων. Με αυτή την επένδυση η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει το κόστος παραγωγής των ΑΤΜ και να αποκτήσει επιπλέον ευελιξία στην ανάπτυξη πανευρωπαϊκού δικτύου. 

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home