Μόνιμη εργασία από το σπίτι επιτρέπει η Microsoft

Μόνιμη εργασία από το σπίτι επιτρέπει η Microsoft

Οι νέες συνήθειες που δημιούργησε ο κορωνϊός μπορεί να αποκτήσουν και μόνιμο χαρακτήρα, αν κρίνουμε από την απόφαση της Microsoft να επιτρέψει τη μόνιμη εργασία από το σπίτι.

Σύμφωνα με το The Verge, που έχει στα χέρια του υπόμνημα που στάλθηκε στους υπαλλήλους της εταιρείας στις ΗΠΑ, η Microsoft προχωράει σε σημαντικές αλλαγές στο μοντέλο εργασίας. Ειδικότερα, η αμερικανική εταιρεία υιοθετεί ένα ευέλικτο τρόπο εργασίας, που μεταξύ άλλων προβλέπει ότι οι υπάλληλοί της μπορούν να εργάζονται ακόμα και λιγότερο από το 50% του εβδομαδιαίου ωραρίου τους από το σπίτι, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα μόνιμης εγκατάστασης στο σπίτι. Προφανώς, όσοι από εκείνους που καταλαμβάνουν διευθυντικές θέσεις και επιλέξουν την μόνιμη τηλεργασία, θα παραδώσουν το γραφείο τους, με τη Microsoft όμως να τους παρέχει την ευχέρεια να εργαστούν στους κοινόχρηστους χώρους.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται η δυνατότητα μόνιμης τηλεργασίας δεν θα παρέχεται στο σύνολο των υπαλλήλων και εξαρτάται άμεσα από τον τομέα δραστηριότητας. Έτσι όσοι δουλεύουν στα εργαστήρια hardware, σε data centers ή στην εκπαίδευση προσωπικού, δεν θα έχουν αυτήν την ευχέρεια, αφού είναι προαπαιτούμενη η παρουσία τους, τουλάχιστον για κάποιες ώρες, στους χώρους της Microsoft.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όσοι επιλέξουν μόνιμη τηλεργασία μπορούν κατόπιν της απαραίτητης έγκρισης και να μετακομίσουν στο εσωτερικό της χώρας ή ακόμα και στο εξωτερικό, αρκεί βέβαια ο νέος τόπος διαμονής «να συμβαδίζει» με τον ιδιαίτερο ρόλο που έχουν στην εταιρεία. Μία τέτοια παράμετρος θα μπορούσε να είναι η ζώνη ώρας, που λογικά θα πρέπει να είναι κοντά με το γραφείο στο οποίο αναφέρεται ο υπάλληλος που θέλει να αλλάξει τόπο κατοικίας. Σ’ αυτήν την περίπτωση, η αμοιβή ενδεχομένως να διαμορφωθεί διαφορετικά και σύμφωνα με εκείνες του νέου τόπου κατοικίας.

Πάντως, η Microsoft σημειώνει ότι θα καλύψει το κόστος της απόκτησης/εγκατάστασης του απαραίτητου εξοπλισμού για τηλεργασία. Το κόστος μετακόμισης βαραίνει, όπως είναι αναμενόμενο, τον κάθε υπάλληλο ξεχωριστά.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που έτσι κι αλλιώς η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στη Microsoft είναι σε καθεστώς τηλεργασίας, κάτι που δεν προβλέπεται να αλλάξει τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της εταιρείας.

ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ,ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home