Τη δυνατότητα αφαίρεσης προεγκατεστημένων εφαρμογών από το smartphone προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση

Τη δυνατότητα αφαίρεσης προεγκατεστημένων εφαρμογών από το smartphone προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση

Μεγαλύτερη ελευθερία στη διαχείριση των προεγκατεστημένων εφαρμογών από τους χρήστες θέλει να προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία φέρεται να ετοιμάζει σχετικό νόμο που θα υποχρεώνει τους κατασκευαστές smartphones (αλλά και άλλων φορητών συσκευών) να επιτρέπουν την αφαίρεση των προεγκατεστημένων εφαρμογών.

Ειδικότερα, πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times αλλά και ανάρτηση στο Reddit εμφανίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του νέου νόμου Digital Services Act, που ετοιμάζεται να ορίζει ότι τόσο οι προμηθευτές λειτουργικού (Apple και Google) είτε να μην υποχρεώνουν τους κατασκευαστές να προεγκαθιστούν με τις δικές τους εφαρμογές τα smartphones είτε να παρέχουν στους χρήστες το δικαίωμα της διαγραφής τους. Κάτι αντίστοιχο θα ισχύει και για τους κατασκευαστές smartphone, όπως η Samsung, η Xiaomi (αλλά και οι δύο που προαναφέραμε, Apple και Google, που έχουν τα δικά τους τηλέφωνα), που επίσης προεγκαθιστούν δικές τους εφαρμογές.  

Το τι θα ορίζει το Digital Services Act δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, με το δεύτερο σενάριο (εκείνο της δυνατότητας διαγραφής) να μοιάζει το πιο πιθανό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των Financial Times ο νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παρουσιαστεί εντός του 2021.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,SMARTPHONES,ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home