Την εξαγορά της Free Now των BMW-Daimler φέρεται να εξετάζει η Uber

Την εξαγορά της Free Now των BMW-Daimler φέρεται να εξετάζει η Uber

Το ενδεχόμενο εξαγοράς της κοινοπραξίας Free Now των BMW-Daimler, στην οποία ανήκει και το Beat, φέρεται να εξετάζει η Uber, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα μία τέτοια κίνηση θα αύξανε σημαντικά το αποτύπωμα της αμερικανικής εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά αλλά και σε εκείνη της Λατινικής Αμερικής, όπου αξίζει να υπενθυμίσουμε το Beat έχει πολύ έντονη δραστηριότητα. Το Bloomberg σημειώνει ότι η Uber εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την απόκτηση της Free Now, μετά τις δυσκολίες που συνάντησε η τελευταία στις προσπάθειες της να προσελκύσει νέους επενδυτές, ωστόσο σπεύδει να προσθέσει ότι οι ειδικές συνθήκες που δημιουργεί ο κορωνοϊός ενδεχομένως να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα σε μια τελική συμφωνία για το τίμημα μιας τέτοιας κίνησης.

Πάντως, τόσο η πλευρά της Uber όσο και εκείνη της Free Now δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα, που ενδεχομένως να δημιουργεί τις υποψίες ότι θα πρέπει να υπήρξαν τουλάχιστον κάποιες διερευνητικές επαφές μεταξύ των δύο εταιρειών. Ωστόσο, θα μας προκαλέσει μεγάλη έκπληξη αν μια τέτοια κίνηση προχωρήσει, καθώς θα δημιουργήσει μια πολύ μεγάλη υπερσυγκέντρωση υπέρ της Uber στον κλάδο των mobile υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών. Ιδιαίτερα για το κύρος της Ευρώπης (και της Γερμανίας ειδικότερα) αλλά και των δύο μεγαθηρίων της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW-Daimler μια τέτοια εξέλιξη δεν θα είχε θετικό αντίκτυπο, σε μια χρονική στιγμή μάλιστα που το σύνολο των Ευρωπαίων πολιτικών (και όχι μόνο) σημειώνει την ανάγκη της Γηραιάς Ηπείρου να ορθώσει μεγαλύτερο ανάστημα απέναντι σε ΗΠΑ και Κίνα στον κλάδο της τεχνολογίας.

Επιπρόσθετα, για τις BMW-Daimler που βλέπουν να αλλάζει η σχέση ιδιοκτησίας των καταναλωτών με το αυτοκίνητο (και να κινείται μειούμενη σύμφωνα με όλες τις έρευνες) μοιάζει δύσκολο να προχωρήσουν σε μια πώληση της δραστηριότητάς τους, που φαντάζει να κινείται σύμφωνα με τις τάσεις της εποχής. Πολύ περισσότερο σε μια περίοδο μάλιστα που οι αποτιμήσεις των εταιρειών έχουν υποχωρήσει λόγω της οικονομικής κρίσης. 

 

UBER,FREE NOW,THE BEAT APP,ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home