Ερχεται φθηνότερη συνδρομητική τηλεόραση

Ερχεται φθηνότερη συνδρομητική τηλεόραση

Αν είσαι πελάτης σε κάποια από τις πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης που λειτουργούν στη χώρα μας (και εννοούμε αυτές που παρέχονται από τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες και όχι τις Over-The-Top, δηλαδή τις Netflix, Apple tv κτλ) θα δεις τον λογαριασμό σου να μειώνεται ελαφρώς, καθώς παγώνει από 1ης Οκτωβρίου και για έναν χρόνο το τέλος του 10% που εφαρμόζεται εδώ και 4 χρόνια στη συνδρομητική τηλεόραση.

Η σχετική διάταξη βρίσκεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από την κακοκαιρία «Ιανός». Στο νομοσχέδιο έχουν συμπεριληφθεί διατάξεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία και έτσι «χώρεσε» σε ένα άρθρο η αναστολή του ειδικού τέλους. Το ειδικό τέλος επιβλήθηκε πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2016 και για την εφαρμογή του είχαν αντιταχθεί έντονα οι ελληνικές πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης, καθώς επιβάρυνε τις συνθήκες άνισου ανταγωνισμού με τις πολυεθνικές πλατφόρμες, στις οποίες δεν μπορούσε να εφαρμοστεί. 

Τι σημαίνει αυτό για τα κρατικά έσοδα; Λίγα πράγματα, καθώς από το συγκεκριμένο τέλος το υπουργείο Οικονομικών υπολόγιζε να εισπράξει φέτος γύρω στα 28 εκατ. ευρώ. Δεδομένου ότι έχει ήδη εισπράξει το τέλος για τους πρώτους εννέα μήνες, η χασούρα για φέτος είναι μικρή, περίπου 7 εκατ. ευρώ. Συνολικά το Γενικό Λογιστήριο υπολογίζει μια απώλεια της τάξης των 18 εκατ. ευρώ, αλλά είμαστε βέβαιοι πως κάποιος τρόπος θα βρεθεί για να ρεφάρει.

Οχι, δεν έχουμε κανένα νέο για μια ενδεχόμενη κατάργηση των τελών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας που θα φέρουν φέτος στο κρατικό ταμείο 218 και 78 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home