Νέα επένδυση ύψους 14,2 εκατομμυρίων δολαρίων στη Netdata

Νέα επένδυση ύψους 14,2 εκατομμυρίων δολαρίων στη Netdata

Την ολοκλήρωση νέας επένδυσης ύψους 14,2 εκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε η Netdata, δημιουργός του ομώνυμου λογισμικού ανοιχτού κώδικα παρακολούθησης της απόδοσης υπολογιστικών συστημάτων (infrastructure monitoring).

Στη νέα επένδυση στην ελληνική εταιρεία ηγήθηκε η Bessemer Venture Partners (γνωστή από επενδύσεις σε εταιρείες, όπως οι Shopify, LinkedIn, Pinterest και Wix), ενώ στον χρηματοδοτικό γύρο συμμετείχαν και οι υφιστάμενοι επενδυτές Bain Capital Ventures και Uncorrelated Ventures.

Μετά από τη νέα επένδυση, η ελληνική εταιρεία έχει συγκεντρώσει συνολικά 32,5 εκατομμύρια δολάρια, μόλις δύο χρόνια μετά την αρχική χρηματοδότηση της εταιρείας από την Marathon Venture Capital, καθιστώντας την τη γρηγορότερα αναπτυσσόμενη Ελληνική startup αλλά και μία από τις πλέον δυναμικές στο χώρο της παγκοσμίως.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, ο νέος γύρος χρηματοδότησης έρχεται ως επιστέγασμα μετά από μια χρονιά έντονης ανάπτυξης και υιοθέτησης των λύσεων της Netdata από χιλιάδες οργανισμούς παγκοσμίως. Επίσης, η εταιρεία έκανε διαθέσιμη τη νέα εφαρμογή Netdata Cloud, που επιτρέπει σε ομάδες διαχειριστών ΙΤ να ενοποιούν τη διαχείριση και την πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα, και να εντοπίζουν γρήγορα λύσεις σε προβλήματα απόδοσης, μειώνοντας δραστικά το χρόνο επίλυσης τους.

Τα προϊόντα της Netdata προσφέρουν τις ακόλουθες υπηρεσίες:

•            Συλλέγουν και παρουσιάζουν χιλιάδες μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο.

•            Εγκαθίστανται σε ελάχιστο χρόνο χωρίς περαιτέρω βήματα για τη ρύθμιση τους.

•            Μπορούν και παρακολουθούν μια πληθώρα υπηρεσιών και λογισμικών.

•            Απαιτούν ελάχιστους πόρους από τα συστήματα που παρακολουθούν.

•            Συνεργάζονται με άλλα συστήματα για εξαγωγή δεδομένων και αποστολή ειδοποιήσεων.

Η Netdata απασχολεί σήμερα 40 εργαζόμενους, ωστόσο κεφάλαια από το νέο γύρο χρηματοδότησης θα αξιοποιηθούν στην προσέλκυση προγραμματιστών στην Ελλάδα, όπως επίσης και στην περαιτέρω ανάπτυξη του Netdata Cloud.

NETDATA,STARTUPS,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home