Με ρεκόρ θετικών ψήφων πέρασε το ψηφιακό νομοσχέδιο από τη Βουλή

Deasy @ 22.09.2020
Με ρεκόρ θετικών ψήφων πέρασε το ψηφιακό νομοσχέδιο από τη Βουλή

Με ευρεία πλειοψηφία, που έφθασε τις 275 θετικές ψήφους, εγκρίθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης από τη Βουλή, που έχει ως στόχο την ψηφιακή οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης και των φορέων της.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται ακόμη σημαντικές ρυθμίσεις, όπως η θέσπιση του Προσωπικού Αριθμού, η ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών οδηγιών για την ψηφιακή διακυβέρνηση αλλά και τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, όπως επίσης και η δημιουργία ενός επενδυτικού ταμείου για την αξιοποίηση της τεχνολογίας 5G (γνωστό ως «Ταμείο Φαιστός»), αλλά και άλλες διατάξεις, όπως η κατάργηση της χρήσης του φαξ στο ελληνικό Δημόσιο, μία απόφαση με ιδιαίτερους συμβολισμούς.

 

Ξεκινάει η διαδικασία του διαγωνισμού για τα 5G δίκτυα

Στην τοποθέτησή του ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης σημείωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις συχνότητες των 5G δικτύων, εξαγγελία που συμπίπτει και με τις προηγούμενες ανακοινώσεις της ΕΕΤΤ, που ανέφεραν ως χρονικό σημείο έναρξης τις αρχές Οκτωβρίου. Επιπρόσθετα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Ταμείο Φαιστός, υπογραμμίζοντας ότι το 25% των εσόδων της δημοπρασίας θα επιστρέψουν μέσω του ταμείου στην οικονομία μέσα από επενδύσεις σε startup επιχειρήσεις.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,5G,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home