Ταμείο «Φαιστός» για την ανάπτυξη 5G υπηρεσιών

Ταμείο «Φαιστός» για την ανάπτυξη 5G υπηρεσιών

Τα σχέδια του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη δημιουργία ενός ταμείου (fund) "με σκοπό τη δημιουργία και χρηματοδότηση ενός οικοσυστήματοςstartups με αποκλειστικό αντικείμενο την ανάπτυξη υπηρεσιών που θα τρέχουν πάνω σε 5G δίκτυα» αποκαλύπτει σε σημερινό δημοσίευμά της η Ναυτεμπορική.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα και επιβεβαιώνεται και από πηγές του Υπουργείου το 5G Development Fund με την ονομασία «Φαιστός» θα συγκροτηθεί με κεφάλαια που θα προέλθουν από την δημοπρασία των 5G δικτύων, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί προς το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Η πρωτοβουλία του Υπουργείου έρχεται να καλύψει το έλλειμμα των αυτονόητων 5G υπηρεσιών και εφαρμογών που δημιουργεί η απουσία βαριάς βιομηχανίας από την ελληνική αγορά και δίνει το βήμα στη νέα επιχειρηματικότητα να δημιουργήσει λύσεις και υπηρεσίες "ελληνικού ενδιαφέροντος". Η δημιουργία του ταμείου είναι μοναδική -για τα ευρωπαϊκά δεδομένα- πρωτοβουλία αφού σε καμία άλλη χώρα μέχρι στιγμής δεν επιστρέφονται τα κεφάλαια της δημοπρασίας των 5G δικτύων στην ανάπτυξη της αγοράς, παρέχοντας πόρους και χρηματοδότηση στις startups. Πλέον των παραπάνω, το ταμείο θα βρίσκει και πιθανούς «πελάτες» στις νεοφυείς επιχειρήσεις, προκειμένου να δοκιμάσουν τις λύσεις τους σε πραγματικό περιβάλλον και συνθήκες και να αναδείξουν τα ενδεχόμενα οφέλη τους πριν βγουν στην ελεύθερη αγορά για την πώληση των υπηρεσιών τους.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το ταμείο θα χρηματοδοτηθεί με το 25% των κεφαλαίων που θα προέλθουν από τη δημοπρασία των 5G δικτύων, ενώ η πρωτοβουλία έχει ήδη παρουσιαστεί στην Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ τυγχάνοντας θερμής υποδοχής.

Η ίδρυση του ταμείου «Φαιστός» θα γίνει από την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, με τη σχετική νομοθετική ρύθμιση να είναι θέμα ημερών ή ακόμα και ωρών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,5G,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home