Τέλος χρόνου για την Huawei

Deasy @ 14.09.2020
Τέλος χρόνου για την Huawei

Τα δύσκολα αρχίζουν για την Huawei από το πρώτο λεπτό της 15ης Σεπτεμβρίου, καθώς τίθενται σε ισχύ οι νέες κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες σε βάρος της εταιρείας.

Αυτό που πολύ απλά θα συμβεί από την Τρίτη στην κινεζική εταιρεία είναι ότι όποια πόρτα και αν χτυπήσει δεν θα μπορεί να αποκτήσει εξαρτήματα όπως chips, φακούς κτλ για τα προϊόντα της. Σύμφωνα με τις νέες κυρώσεις, κάθε εταιρεία στον κόσμο που στην παραγωγή της χρησιμοποιεί αμερικανική τεχνολογία (είτε μηχανήματα, είτε λογισμικό) δεν θα μπορεί να πουλήσει εξαρτήματα στην Huawei εκτός και αν έχει κάποια ειδική άδεια από το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Το οποίο υπουργείο Εμπορίου δεν έχει εκδώσει καμία τέτοια άδεια και το αποτέλεσμα είναι η κινεζική εταιρεία να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να σταματήσει πλήρως την παραγωγική της διαδικασία.

Αυτό μάλλον δεν θα συμβεί άμεσα, καθώς η Huawei έχει «στοκάρει» σημαντικό όγκο εξαρτημάτων που θα τη βοηθήσουν να συνεχίσει την παραγωγή smartphones και την εξυπηρέτηση των πελατών της.

Ωστόσο αυτό που σίγουρα συμβαίνει είναι ότι περιορίζεται σημαντικά η ανταγωνιστικότητά της και είναι βέβαιο πως η Apple, η Samsung, η Ericsson, η Nokia αλλά και... συμπατριώτες της όπως η ZTE και η Xiaomi θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους προσφέρει η στάση των ΗΠΑ έναντι της Huawei.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η Huawei έχει να αντιμετωπίσει και τη διαρροή στελεχών στην Κίνα, καθώς η ανασφάλεια που μοιραία έχει προκληθεί τους στέλνει στην αγκαλιά άλλων εταιρειών.

 

HUAWEI,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home