Νέος γύρος χρηματοδότησης 10 εκατομμυρίων δολαρίων για την Plum

Deasy @ 22.07.2020
Νέος γύρος χρηματοδότησης 10 εκατομμυρίων δολαρίων για την Plum

Νέο γύρο χρηματοδότησης, ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε η Plum, η fintech startup, με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα. Η εταιρεία προσφέρει μια «έξυπνη» εφαρμογή διαχείρισης χρημάτων, που χρησιμοποιεί ΑΙ για την αυτοματοποίηση βασικών τμημάτων των οικονομικών των χρηστών, όπως η εξοικονόμηση, η εναλλαγή λογαριασμών και οι επενδύσεις.

Η χρηματοδότηση, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε κατά την έξαρση της τρέχουσας παγκόσμιας επιδημίας και θα υποστηρίξει τα πλάνα της Plum για επέκταση σε νέες ευρωπαϊκές χώρες και την περαιτέρω ανάπτυξη της εφαρμογής.

Στο νέο γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκε η Global Brain, με έδρα την Ιαπωνία, ενώ συμμετείχαν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, όπως επίσης και οι μακροχρόνιοι επενδυτές της VentureFriends. Τέλος, έλαβε 2,5 εκατομμύρια λίρες ως μέρος του προγράμματος Future Fund της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Η συνολική επένδυση για την Plum μέχρι σήμερα ανέρχεται στα 19,3 εκατομμύρια δολάρια.

Η ανακοίνωση της Plum σημειώνει ότι η ΑΙ λύση της εφαρμογής της αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχής κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, καθώς ο αυτοματισμός οδήγησε σε μια μεγάλη αύξηση της εξοικονόμησης. Όσο οι άνθρωποι έμειναν σπίτι και ξόδεψαν λιγότερα, η λύση της Plum διέθεσε διαισθητικά περισσότερα χρήματα για αυτούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, τον Ιούνιο σημείωσε αύξηση 5x στις αποταμιεύσεις των χρηστών συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2020 και αύξηση 163% στην εναλλαγή λογαριασμών (π.χ ηλεκτρικής ενέργειας) μέσω της εφαρμογής Plum, δημιουργώντας έτσι επιπλέον χρήματα για τους χρήστες της.

Στο πλαίσιο της αυξανόμενης εξοικονόμησης λόγω της πανδημίας, η Plum συμπεριέλαβε σημαντικές ενημερώσεις που στοχεύουν στην ενσωμάτωση όλων των σημαντικών στοιχείων της προσωπικής χρηματοδότησης σε μία εφαρμογή και, συνεπώς, στη βελτίωση της οικονομικής ανθεκτικότητας των ανθρώπων ακόμη περισσότερο. Ειδικότερα, οι χρήστες μπορούν πλέον να συνδέσουν όλους τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τους με την Plum, (ενώ στο παρελθόν παρείχε πρόσβαση μόνο σε έναν συνδεδεμένο λογαριασμό), με το Oneview να παρέχει στους πελάτες πλήρη προβολή των αποταμιεύσεων, των δαπανών και των επενδύσεων τους.

Επιπλέον, η Plum πρόσθεσε πιο ανταγωνιστικές επιλογές για τους αποταμιευτές της προσφέροντας επιτόκια 0,6% στον λογαριασμό εύκολης πρόσβασης. Οι πελάτες της Plum θα μπορούν επίσης να μοιράσουν ένα ποσοστό των χρημάτων που διαθέτουν, κατανέμοντας καταθέσεις μεταξύ του νέου τοκοφόρου λογαριασμού και των επενδύσεών τους, αν το επιθυμούν. Τέλος, ακριβώς επειδή οι πελάτες ελέγχουν τα ποσοστά, αυτό σημαίνει ότι μπορούν να προσαρμόσουν τη στρατηγική αποταμίευσής τους με τρόπου που να ταιριάζει στις ατομικές τους ανάγκες.

H fintech που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2017, έχει πλέον περισσότερους από 1 εκατομμύριο χρήστες που έχουν εγγραφεί στην εφαρμογή της στην Αγγλία, με την εταιρεία να σχεδιάζει την έναρξη των δραστηριοτήτων της στην Ισπανία και τη Γαλλία μέχρι το τέλος του 2020.

Η Plum απασχολεί 60 άτομα σε Λονδίνο και Αθήνα, ενώ ακόμα 20 αναμένεται να προστεθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

PLUM,FINTECH,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home