Η Ινδία απαγορεύει το TikTok

Η Ινδία απαγορεύει το TikTok
Η ραγδαία επιδείνωση των σχέσεων της Ινδίας με την Κίνα μετά τα πρόσφατα μεθοριακά επεισόδια που όπως φαίνεται έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σημαντικό αριθμό στρατιωτών των δύο χωρών επηρεάζει και την ψηφιακή καθημερινότητα εκατομμυρίων Ινδών.

Η ινδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τη χρήση του TikTok και άλλων 58 εφαρμογών κινεζικής κατασκευής, με το επιχείρημα πως τίθεται σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια της χώρας.

Η Ινδία είναι η μεγαλύτερη, εκτός Κίνας, αγορά για το TikTok. Στη μαύρη λίστα της ινδικής κυβέρνησης μπήκαν και εφαρμογές μεγάλων ονομάτων της κινεζικής οικονομίας, όπως είναι η Alibaba και η Xiaomi, ενώ εκτιμάται πως από την απόφαση θα επηρεαστεί ένας στους τρεις χρήστες κινητών τηλεφώνων στη χώρα. Η Google και η Apple αναμένεται να συμμορφωθούν με την απόφαση και να «εξορίσουν» τις συγκεκριμένες εφαρμογές για τους Ινδούς χρήστες.

To TikTok εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως λειτουργεί με βάση όλες τις απαιτήσεις που θέτει η ινδική νομοθεσία και πως δεν έχει μοιραστεί δεδομένα των χρηστών του με καμία ξένη κυβέρνηση – την κινεζική ή άλλη.

Η ένταση στις σχέσεις της Ινδίας με την Κίνα έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα με την Ινδία να κατηγορεί την Κίνα πως στρατιωτικές δυνάμεις της εισέβαλαν σε μια διαφιλονικούμενη περιοχή μεταξύ των δύο χωρών στα Ιμαλάια. Το Νέο Δελχί εξετάζει και άλλα μέτρα όπως είναι η απαγόρευση της συμμετοχής Κινέζων κατασκευαστών (βασικά της Huawei) στα δίκτυα 5G στη χώρα. Υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί των δύο χωρών πραγματοποιούν συναντήσεις σε μια προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση.

ΙΝΔΙΑ,ΚΙΝΑ,TIKTOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home