6,5 εκατομμύρια downloads σε 24 ώρες για το app ιχνηλάτησης στη Γερμανία

6,5 εκατομμύρια downloads σε 24 ώρες για το app ιχνηλάτησης στη Γερμανία

Θερμή αποδοχή είχε από τους Γερμανούς πολίτες η επίσημη εφαρμογή ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού, η οποία διατέθηκε χθες στους κατόχους smartphones. Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής της SAP, τις πρώτες 24 ώρες διάθεσης της εφαρμογής περισσότεροι από 6,5 εκατομμύρια χρήστες κατέβασαν την εφαρμογή, την οποία υλοποίησαν ομάδες από τη SAP και την Deutsche Telekom σε μόλις έξι εβδομάδες.

Η εφαρμογή ιχνηλάτησης της Γερμανίας βασίζεται και αυτή στην τεχνολογία Bluetooth για τον εντοπισμό της απόστασης μεταξύ των χρηστών. Σε περίπτωση που κάποιος εξ’ αυτών «εξελιχθεί» αργότερα σε επιβεβαιωμένο κρούσμα η εφαρμογή ειδοποιεί τους υπόλοιπους χρήστες που βρέθηκαν σε κοντινή του απόσταση τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο, για τη σωστή λειτουργία της εφαρμογής είναι απαραίτητο οι πολίτες που προσβλήθηκαν από τον ιό να δηλώνουν εθελοντικά στην εφαρμογή ότι αποτελούν επιβεβαιωμένο κρούσμα. Σε μια τέτοια περίπτωση η εφαρμογή θα στείλει ειδοποιήσεις σε εκείνους τους χρήστες που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή για περισσότερα από 15 λεπτά και σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων. Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της SAP, οι δοκιμές έδειξαν ποσοστά επιτυχίας κοντά στο 80%.

Αντίστοιχης τεχνολογίας εφαρμογή έχουν υλοποιήσει στην Ιταλία, τη Λετονία και την Πολωνία, με τα data που προκύπτουν να είναι κρυπτογραφημένα, παρέχοντας ασφάλεια για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.  

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ,ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home