«Παζάρι» Huawei – Samsung με φόντο τα smartphones

«Παζάρι» Huawei – Samsung με φόντο τα smartphones

Ότι οι ΗΠΑ έχουν στριμώξει την Huawei είναι γεγονός και όλα δείχνουν πως στους μήνες που ακολουθούν τα αμερικανικά μέτρα κατά της κινεζικής εταιρείας δεν πρόκειται να χαλαρώσουν.

Οι ρυθμίσεις που έχει περάσει η αμερικανική κυβέρνηση στερούν από την Huawei το «οξυγόνο» που χρειάζεται, δηλαδή την πρόσβαση σε εξαρτήματα για την κατασκευή τηλεφώνων και σταθμών κινητής τηλεφωνίας. Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, οποιαδήποτε εταιρεία κατασκευάζει chips σε μονάδες παραγωγής όπου χρησιμοποιείται αμερικανικής κατασκευής εξοπλισμός δεν θα μπορεί να προμηθεύει την Huawei. Στην αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίζει τις οργισμένες κυρώσεις των ΗΠΑ.

Ωστόσο φαίνεται πως στην ιστορία αυτή η Huawei έχει βρει έναν λευκό ιππότη στο πρόσωπο της Samsung.

Η κορεατική εταιρεία διαθέτει μία μονάδα παραγωγής ηλεκτρονικών όπου ο εξοπλισμός προέρχεται από εταιρείες της Ιαπωνίας και της Ολλανδίας. Η Huawei φέρεται να έχει ξεκινήσει συζητήσεις με την Samsung για την προμήθεια chips και, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετικά δημοσιεύματα, εμφανίζεται πρόθυμη ακόμα και να δώσει ως αντάλλαγμα μερίδιο στην αγορά των smartphones. Δεν αποκλείεται, δηλαδή, να δούμε ολόκληρες μονάδες παραγωγής μοντέλων της Huawei να «μετακομίζουν» και να μετατρέπονται σε τμήματα της Samsung. Βεβαίως σε μια τέτοια περίπτωση όσα μοντέλα σήμερα ανήκουν στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ και δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Android και τις εφαρμογές της Google λόγω του εμπάργκο στην Huawei θα «νομιμοποιηθούν» αυτομάτως.

Σε αυτό το σενάριο που δεν φαίνεται να είναι και πολύ της επιστημονικής φαντασίας, η Huawei θα ρίξει όλο της το βάρος στον εξοπλισμό για τα δίκτυα 5G όπου τα λεφτά (Ντόναλντ) είναι πάρα πολλά.

ΗΠΑ,HUAWEI,SAMSUNG,SAMSUNG,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home