Συνέχεια στον πόλεμο Τραμπ – Twitter

Συνέχεια στον πόλεμο Τραμπ – Twitter

Ερχόμαστε με φρέσκα νέα από το μέτωπο. Χθες Πέμπτη ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε πράξη την απειλή του και υπέγραψε διάταγμα με το οποίο όπως ο ίδιος είπε θα μπει φραγμός στις υπερεξουσίες των συστημάτων κοινωνικής δικτύωσης. «Μια μικρή ομάδα μονοπωλιακών κοινωνικών δικτύων ελέγχουν μεγάλο μέρος των δημόσιων και ιδιωτικών επικοινωνιών στις ΗΠΑ. Έχουν την ανεξέλεγκτη δύναμη να λογοκρίνουν, απαγορεύουν, κρύβουν, αλλάζουν, κάθε μορφή επικοινωνίας…» υποστήριξε ο Τραμπ συνεχίζοντας τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει κυρίως απέναντι στο Twitter.

Το Facebook έχει καθίσει φρόνιμα και ήσυχα στη γωνία λέγοντας πως η πολιτική του είναι διαφορετική από εκείνη του Twitter, κάτι που για τον ουδέτερο παρατηρητή δεν μοιάζει να είναι και πολύ ειλικρινής δήλωση. Τέλος πάντων, το Twitter δεν είναι διατεθειμένο να αφήσει την υπόθεση. Σήμερα και σε μια σαφή ένδειξη πως θα κλιμακωθεί η κόντρα με τον νυν ένοικο του Λευκού Οίκου «μαρκάρισε» ένα tweet του με την ένδειξη ότι υποκινεί σε πράξεις βίας.

Πρόκειται για ένα tweet με το οποίο ο Τραμπ σχολιάζει τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην Μινεάπολις μετά τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό της πόλης. Σχολιάζοντας τα περιστατικά λεηλασιών που σημειώθηκαν σε καταστήματα της πόλης ο Τραμπ δήλωσε πως μίλησε με τον κυβερνήτη της Πολιτείας «και του είπα  πως ο Στρατός είναι στο πλευρό του και καθ’ οδόν» για να προσθέσει πως «όταν ξεκινήσει η λεηλασία θα ξεκινήσουν οι πυροβολισμοί. Ευχαριστώ!».

To Twitter λοιπόν επισήμανε τη δημοσίευση πως εγκωμιάζει τη χρήση βίας, ενώ οι νομικές του υπηρεσίες είμαστε σίγουροι πως εξετάζουν το προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο Τραμπ. Πολλοί στα αμερικανικά μέσα γράφουν πως το πιθανότερο είναι το διάταγμα να σκοντάψει (και να πέσει) στις πρόνοιες του αμερικανικού Συντάγματος.

Θα είναι ενδιαφέρουσες οι ημέρες που έρχονται…

SOCIAL MEDIA,TWITTER,ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ,ΗΠΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home