Νέα πρόστιμα σε ηλεκτρονικά καταστήματα ύψους 880.000 ευρώ

Νέα πρόστιμα σε ηλεκτρονικά καταστήματα ύψους 880.000 ευρώ

Συνέχεια στα πρόστιμα σε eshops έδωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, με τις καμπάνες να είναι βαριές για τέσσερα ακόμα ηλεκτρονικά καταστήματα. Το συνολικό ύψος των προστίμων φθάνει τα 880.000 ευρώ και έρχονται να προστεθούν σε (περίπου) αντίστοιχες ποινές που είχαν δεχθεί άλλες επιχειρήσεις πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Τότε, πέντε ηλεκτρονικά καταστήματα είχαν δεχθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 330.000 ευρώ, με τη Γενική Γραμματεία να σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι οι έλεγχοί της συνεχίζονται σε επιχειρήσεις με αντίστοιχη δραστηριότητα, με στόχο να καταπολεμηθούν φαινόμενα παραπλανητικών πρακτικών.

Αποτέλεσμα αυτών των ελέγχων είναι οι νέες, πιο βαριές, ποινές για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή. Πρόκειται, συγκεκριμένα για τις διατάξεις που αφορούν τα δικαιώματα  του καταναλωτή στις συμβάσεις από απόσταση καθώς και τις διατάξεις για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, από ηλεκτρονικά καταστήματα εμπορίας συσκευών κινητών τηλεφώνων και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Ειδικότερα, τα τέσσερα ηλεκτρονικά καταστήματα που «τιμωρούνται» για αυτές τις πρακτικές είναι:

Α/Α

Επωνυμία

Ηλεκτρονικό Κατάστημα

Ύψος προστίμου

1.

SHOP 44 ΜΟΝ.ΙΚΕ

https://shop44.gr

300.000,00€

2.

F.S. ΝΤΙ ΚΛΙΚ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ

https://www.d-klik.gr

300.000,00€

3.

KINITAKIAS MON.IKE

https://www.kinitakias.gr

200.000,00€

4.

F-PLAY ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ

https://www.citisshop.com

80.000,00€

 

Η ανακοίνωση καταλήγει καλώντας τους καταναλωτές, εφόσον εντοπίζουν παρόμοιες πρακτικές κατά τις καθημερινές τους συναλλαγές, να απευθύνονται στη γραμμή καταναλωτή 1520 της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home