Αμερικανό CEΟ τοποθετεί το TikTok

Αμερικανό CEΟ τοποθετεί το TikTok

Το TikTok αποτελεί το νέο buzzword στις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης και στη διάρκεια της καραντίνας έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ δημοτικότητας, με το σύνολο των downloads να ξεπερνάει τα 2 δισ. και να συνεχίζει να ανεβαίνει. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, το TikTok πέτυχε το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης που έχει πετύχει οποιοδήποτε άλλο app ιστορικά, από τότε που μπήκαν στην καθημερινότητά μας. Το φαινόμενο TikTok έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και ακόμα και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας της χώρας μας άρχισαν να το παρατηρούν, καθώς στη διάρκεια της καραντίνας ήταν μέσα στην πρώτη πεντάδα των εφαρμογών με τη μεγαλύτερη κίνηση.

Αυτή η ταχύτατη εξάπλωση του TikTok έχει θέσει σε συναγερμό τους σκεπτικιστές στις ΗΠΑ, σχετικά με την επιρροή και τον έλεγχο που μπορεί να ασκεί στο TikTok το κινεζικό κράτος.  

Από την πλευρά του το TikTok προχώρησε χθες σε μία ακόμα κίνηση που έχει ως στόχο να αμβλύνει αυτό το σκεπτικισμό τοποθετώντας ένα Αμερικανό ως CEO, ο οποίος θα είναι ο άνθρωπος πλέον που θα ελέγχει το σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρείας σε όλο τον κόσμο.

Ο λόγος για τον Kevin Mayer, επικεφαλής όλων των streaming υπηρεσιών της Disney, ο οποίος αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα ως διευθύνων σύμβουλος της ByteDance στις ΗΠΑ και του TikTok σε όλο τον κόσμο από την 1η Ιουνίου και θα αναφέρεται απευθείας στον ιδρυτή της ByteDance. Παράλληλα, ο Kevin Mayer δεν θα μετακινηθεί στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Κίνα αλλά θα ασκεί τα νέα του καθήκοντα από το Λος Άντζελες, όπου το TikTok διατηρεί τα κεντρικά γραφεία του για τις ΗΠΑ, απασχολώντας περισσότερους από 400 υπαλλήλους.

Στη Disney ο Kevin Mayer, ως πρόεδρος του τομέα των καταναλωτικών υπηρεσιών αλλά και των διεθνών δραστηριοτήτων της Disney, είχε την επίβλεψη των streaming υπηρεσιών Disney+, ESPN+ και Hulu. Μάλιστα, τον προηγούμενο Φεβρουάριο όταν και έγινε γνωστό ότι αποχωρεί ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, υπήρξαν σενάρια ότι ο Kevin Mayer θα αναλάμβανε το ρόλο αυτό. Η ιστορία γράφτηκε αλλιώς όμως και ο κ. Mayer αποχωρεί από τον κολοσσό Disney για να αναλάβει ναι μια εταιρεία αλλά με εντυπωσιακή ανάπτυξη.

TIKTOK,ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home