TeamViewer Pilot: μια καινοτόμα augmented reality λύση για επιχειρήσεις

TeamViewer Pilot: μια καινοτόμα augmented reality λύση για επιχειρήσεις

Σε μία πρόσφατη συζήτηση μεταξύ συναδέλφων και στις διάφορες θεωρίες για τον κόσμο μετά τον κορωνοϊό είχαμε σημειώσει ότι ίσως να ήρθε η ώρα κάποιων νέων τεχνολογιών, όπως το augmented reality ή το virtual reality. Με τις μεταφορές και τα ταξίδια να έχουν πατήσει ένα pause, τις μεγάλες εκθέσεις και συνέδρια να απαγορεύονται ως φαίνεται μέχρι το τέλος της χρονιάς, στα σενάρια που είχαμε βάλει στο τραπέζι της κουβέντας είχαμε αναφέρει ότι ενδεχομένως οι παραπάνω τεχνολογίες να έχουν την ευκαιρία να υποκαταστήσουν την εμπειρία από τη φυσική παρουσία των ανθρώπων.

Λίγες ημέρες αργότερα μία είδηση από την TeamViewer και τη νέα augmented reality λύση που έχει αναπτύξει για τις επιχειρήσεις, μας δίνει μία ακόμα πτυχή των δυνατοτήτων που έχει η συγκεκριμένη τεχνολογία. Πιθανότατα η ιδέα για τη λύση TeamViewer Pilot δεν διαμορφώθηκε για τη μετά τον κορωνοϊό εποχή, αφού η ανάπτυξή της θα ξεκίνησε αρκετά νωρίτερα από την εξάπλωση της πανδημίας, αλλά στα έτσι κι αλλιώς σημαντικά οφέλη που προσφέρει έρχονται να προστεθούν και αυτά που πηγάζουν από τους περιορισμούς της πανδημίας.

Ας μπούμε στα πιο βαθιά. Το TeamViewer Pilot είναι μια λύση που προσφέρει σε επιχειρήσεις την ευχέρεια της διαχείρισης προβλημάτων και καταστάσεων που υπό κανονικές συνθήκες να χρειαζόταν η φυσική παρουσία τεχνικών ή άλλων στελεχών στην πηγή τους. Με το TeamViewer Pilot, μια εφαρμογή  που συνδυάζει βίντεο με τεχνολογία AR, οι επιχειρήσεις μπορούν να βοηθήσουν οποιονδήποτε να διορθώσει οτιδήποτε, οπουδήποτε, οποτεδήποτε, χρησιμοποιώντας μόνο το smartphone ή το tablet που έχει στην κατοχή τους. Σε μια κανονική συνθήκη θα χρειαζόταν η επίσκεψη ενός εξειδικευμένου τεχνικού, τώρα η λύση μπορεί να γίνει π.χ. από τον επιστάτη, από το φύλακα, από τον άνθρωπο που εντόπισε το πρόβλημα. Πως;

Φανταστείτε σενάρια εγκατάστασης μιας ανεμογεννήτριας στη Δανία, μια τακτική προληπτική συντήρηση σε μηχανήματα σε κάποια βιομηχανική μονάδα στις ΗΠΑ. Με το TeamViewer Pilot δεν χρειάζεται η μετάβαση κάποιου τεχνικού αλλά απομακρυσμένοι εμπειρογνώμονες μπορούν να συνδεθούν μέσω της λύσης για να βοηθήσουν τους τεχνικούς επί τόπου μέσω σύνθετων βημάτων ανίχνευσης σφαλμάτων, επιλύοντας πιο γρήγορα τα ζητήματα που προέκυψαν.

Ας πάρουμε μια πρώτη γεύση…

 

Τα βασικά οφέλη που προκύπτουν από το TeamViewer είναι:  

-  Η μείωση του χρόνου ανάλυσης του προβλήματος και των υπηρεσιών που προκύπτουν, με την καθοδήγηση να γίνεται από ειδικούς και σε πραγματικό χρόνο.

-  H αποφυγή περιττών επισκέψεων και τα έξοδα ταξιδιών, αφού η κατάσταση που προκύπτει αξιολογείται άμεσα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της αμερικανικής Hurco, η οποία χρησιμοποιεί τη λύση και η οποία αναφέρει ότι η εφαρμογή της εξοικονομεί κατά μέσο όρο 10 επισκέψεις εξειδικευμένων τεχνικών το μήνα, κόστους περίπου 1000 δολαρίων η κάθε μία. Αρκεί ο πολλαπλασιασμός για να δείτε τη συνολική εξοικονόμηση που επιτυγχάνει η συγκεκριμένη εταιρεία.  

-  Η δυνατότητα πραγματοποίησης τακτικών προληπτικών συντηρήσεων με τη μέθοδο αυτό, οι οποίες με τη σειρά τους εξασφαλίζουν έγκαιρη παράδοση υλικού και ανταλλακτικών.

-  Η μείωση των ανθρώπινων λαθών

-  Η ελαχιστοποίηση του χρόνου διακοπής λειτουργίας μίας εγκατάστασης, αφού η λύση μπορεί να δοθεί αμεσότερα και κατ’ επέκταση η μείωση του λειτουργικού κόστους

-  Η επιτάχυνση στη μεταφορά γνώσης και στην εκπαίδευση, αφού οι επιχειρήσεις έχουν την ευχέρεια να επαναχρησιμοποιούν υλικό από τις ήδη καταγεγραμμένες συνεδρίες

-  Η αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων, οι οποίοι μπορούν να μοιράζονται χρήσιμα αρχεία, π.χ. εγχειρίδια, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας

Σε μια περίοδο που οι μετακινήσεις ανθρώπων δεν είναι τόσο εύκολες, είτε λόγω των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων, είτε ακόμα και λόγω ψυχολογίας η λύση TeamViewer Pilot δίνει μερικούς ακόμα επιπλέον λόγους για την υιοθέτησή της από τις επιχειρήσεις.

TEAMVIEWER,AUGMENTED REALITY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home