Την αύξηση του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών ανακοίνωσε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών

Από Δευτέρα, 30 Μαρτίου.

Deasy @ 27.03.2020
Την αύξηση του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών ανακοίνωσε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών

Την αύξηση για δύο μήνες του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση PIN ανακοίνωσε χθες η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Το νέο όριο, όπως αυτό διαμορφώνεται από τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου και έως την Κυριακή 31 Μαΐου,  φθάνει πλέον τα 50 ευρώ, από τα 25 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι προσωρινής εφαρμογής προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των συναλλαγών σε καταστήματα τροφίμων, πρατήρια καυσίμων και φαρμακεία θα μπορεί πλέον να πραγματοποιηθεί χωρίς την πληκτρολόγηση του ΡΙΝ από τον κάτοχο της χρεωστικής, πιστωτικής και προπληρωμένης κάρτας.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ορίου ποσού, πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς να παραδίδεται η κάρτα πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος που διενεργείται η συναλλαγή. Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ θα συνεχίσει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS.

Η ανακοίνωση καταλήγει με την Ένωση να εφιστά την προσοχή των συναλλασσόμενων στην ασφαλή φύλαξη της κάρτας τους. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται λογικά και οι ανακοινώσεις των ελληνικών τραπεζών, που πιθανότατα θα ορίζουν και τις ασφαλιστικές δικλίδες για την προστασία των κατόχων καρτών, όταν εντοπίζονται αλλεπάλληλες ανέπαφες συναλλαγές.

ΑΝΕΠΑΦΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ,ΤΡΑΠΕΖΕΣ,ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home