Στο -14% οι πωλήσεις των smartphones τον Φεβρουάριο

Στο -14% οι πωλήσεις των smartphones τον Φεβρουάριο

Με διπλάσια ποσοστά πέφτει η παγκόσμια αγορά των smartphones εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με την Counterpoint, που δημοσίευσε τα αποτελέσματα για το μήνα Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, οι πωλήσεις των smartphones το συγκεκριμένο μήνα έπεσαν κατά 14%, σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2019. Στο διάστημα αυτό, όπου η Κίνα ήταν το επίκεντρο της εξάπλωσης του ιού, η πτώση των smartphones στη συγκεκριμένη χώρα ήταν υπερδιπλάσια του μέσου όρου, φθάνοντας το -38%. Όπως σημειώνει η Counterpoint, η μείωση των πωλήσεων ήταν ακόμα μεγαλύτερη μέσα από τα φυσικά καταστήματα, φθάνοντας το -50%, όμως η σημαντική άνοδος των online καναλιών διόρθωσε λίγο την κατάσταση.

Στο δυσάρεστο αυτό κλίμα η Samsung διατήρησε την πρώτη θέση σε μερίδια αγοράς, με ποσοστό 21,9%, με την Apple να ακολουθεί δεύτερη (14,4%) και τη Huawei τρίτη (13,2%). Η τέταρτη και πέμπτη θέση ανήκαν στις Xiaomi και Oppo με 9,2% και 8,2% αντίστοιχα.   

Όπως σημειώνει η έρευνα της Counterpoint, η πτώση της αγοράς των smartphones ήταν ακόμα μεγαλύτερη στο πεδίο των αποστολών, όπου η μείωση έφθασε το -18%.

Τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στα αποτελέσματα της αγοράς του Μαρτίου και συνολικά του πρώτου τριμήνου της αγοράς, όπου θα έχουμε τα πρώτα συμπεράσματα (και με αριθμούς) για την αντίδραση του καταναλωτικού κοινού στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που αποτελούν τα νέα επικέντρα της εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

 

SMARTPHONES,ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home